Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Новият собственик на Нова телевизия


Домусчиев
През февруари 2018 година бе обявено, че Modern Times Group на шведския лихвар Jan Stenbeck, собственик на Нова телевизия, продава своето 95-процентно акционерно участие в българската група на "PPF Group", която е собственост на Петр Келнер/Petr Kellner. В средата на 2018 година Петър Келнер/Petr Kellner завърши закупуването на норвежкия телеком Telenor в Централна и Източна Европа, тоест в България, Унгария, Черна гора и Сърбия, съобщават на 20.02.2019 г. българските казионни медии.

Петър Келнер (на чешки: Petr Kellner) е чешки лихвар от еврейски произход. Petr Kellner е учредител и главен акционер на PPF Group N.V. - лешояден фонд, специализиран в обслужване на потребителски кредити, кредитиране на магазини и застрахователна дейност, чийто главен акционер с 98,93 % дял е Петър Келнер.

Copyright:www.backdoornews.com


Кариерата на Petr Kellner започва непосредствено след Бархетната революция в началото на 1990-те в Чехословакия. Тогавашното правителство на Чехия под ръководството на Marián Čalfa решава да проведе постепенна приватизация на държавната собственост, за да могат да участват по-голяма част от населението. А дейността на такива като Petr Kellner е ако може никой от чешкия народ да не участва в приватизацията. Приватизацията в Чехия започва с въвеждането на 26.02.1991 закон „Act No. 92/1991“. Чрез така наречените ваучери или купони, всеки гражданин може да притежава акции от предприятията (чрез притежание на купоните) или тези купони да ги осребри при лешоядните фондове, като този на Petr Kellner. (Източник: Jewish Business News - Petr Kellner is of Jewish origin and made his fortune following the Czech Republic’s Velvet Revolution. He is currently the wealthiest man in the Czech Republic.) Според контролираните от лихварите западни СМИ, Petr Kellner е филантроп, най-богатият човек в Чехия (при приватизацията най-много е заграбил от националните блага на Чехия).

Аналогична е схемата за приватизация с купони и в Русия, там основният актьор беше Михаил Ходорковски, който Русия го изпрати в затвора. Той също е филантроп. Вероятно и мястото, от което Petr Kellner и Михаил Ходорковски са били захранвани с начални капитали, е едно и също.

Слухове

Според разпространявани от българските медии слухове, мераклии за "Нова телевизия" са Домусчиев - един от главните актьри в приватизацията на България, както и подставеното лице, пардон мажоритарният aĸциoнep на Vivacom - Cпac Pyceв, след като българската Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) не била разрешила сделката през лятото на 2018 г.

Нищо чудно и новото подставено лице-собственик на "Нова телевизия" да се нарича Домусчиев, Cпac Pyceв или още някойси. Това естествено няма да окаже влияние върху предаванията на телевизията. "Нова телевизия" ще си остане "Старата" нова телевизия, която предлага евтино зрелище за простолюдието, а в замяна го полива с лихварска пропаганда и лъжи.


Още по темата:

bTV и Нова телевизия са чуждестранни агенти 🕵️

Кой е собственик на Bloomberg TV Bulgaria

Кой е собственик на Viber

Кой е собственикът на Reuters

Финансиране на средствата за масова информация


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени