Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Истината за Modern Talking


Правда о Modern Talking Истината за Modern Talking
Томас Андерс
„Модърн Токинг“/„Modern Talking“ 📺 (на английски модерен, съвременен разговор) са останали в историята като поп-музика-дуо от Хамбург/Германия, придобили култов статус през 1980-те. Modern Talking е основана през 1984 година от Дитер Болен/Dieter Bohlen, който е официално продуцент и автор на песните и Томас Андерс/Thomas Anders (всъщност Bernd Weidung), който е певец.

Музикалният стил на „Modern Talking“ се причислява към жанровете в електронната поп-музика "Italo Disco" и "Euro-Disco", с характерните припеви, изпяти на фалцет. Песните са построени върху три до шест, предимно минорни акорда в най-често 4/4-такт.

За период от 10 години, Modern Talking продават 120 милиона звукови носители по целия свят, с което Modern Talking са едни от най-успешните германски поп-музиканти за цялата история.

Copyright:www.backdoornews.com


Това, което не трябва да остане в историята е, че Dieter Bohlen нито е пял песните си, нито е композирал музиката. Също както не трябва да остане в историята, че William Shakespeare не е написал творчеството си, той е бил полуграмотен богаташ. Не трябва да остане в историята и че Agatha Christie не е написала творчестото си. Тя е била богаташка, която не е посещавала училище, защото е страдала от дисграфия и дислексия - умствено изоставане с неспособност за писане, четене и разбиране на прочетеното.

"L'histoire est une suite de mensonges
sur lesquels on est d'accord."

Napoléon Bonaparte

"Историята е набор от лъжи, по които е
било постигнато съгласие."

Наполеон Бонапарт

За майката на Dieter Bohlen - Edith Bohlen нищо не се намира в интернет, също както за родителите на Agatha Christie не се знае от къде са имали пари. Бащата на Дитер Болен - Hans Bohlen е любимец на държавата, държавен чиновник в отдела за строеж на улици, който напуска държавната работа, за да печели от държавни поръчки с фирмата си “Hans Bohlen Tiefbau-GmbH Oldenburg”. Точно по същата схема бащата на министърката на туризма Николина Ангелкова усвоява държавни поръчки за строителство и ремонт на пътища.

Капиталистическата държава събира пари от населението чрез данъци, такси, глоби, комунални услуги и безплатен труд на излежаващи присъда и тези пари ги раздава чрез държавни поръчки на една съвсем тънка прослойка от населението - на любимците на държавата, които държавата ги защитава от конкуренцията на пазара. За да наследи бизнеса на баща си, Dieter Bohlen е изпратен да учи икономика в Göttingen, но той не искал тихо и кротко да цицка държавни поръчки. Дитер Болен искал да се прочуе в цял свят, да стане звезда.

Според мита за Modern Talking, родителите на Dieter Bohlen не искали да купуват китара на сина си и той за да се сдобие с пари за китара, бачкал в селското стопанство в Eversten. А в българския отдел на Уикипедия пише: "През ученическите си години Дитер Болен неведнъж е изпращал демо-касети с надеждата да впечатли някоя от звукозаписните компании и точно след дипломирането си получава предложение от музикалното издателство „Intersong“ и от 01.01.1979 година е назначен, като редовен композитор и продуцент. А през март 1983 година от звукозаписната компания BMG-Bertelsmann Music Group му се обаждат, че при тях има един млад изпълнител, който си няма продуцент и дали Дитер Болен не би могъл евентуално да му стане продуцент."

При капитализма всички милиардери като млади са работили в селското стопанство, по строежите или са продавали бутилки Coca-Cola на улицата, всички холивудски звезди са ходили по кастинги, всички звезди в поп-музиката са изпращали демо-касети на музикални издателства и на всички в един хубав ден някой случайно им позвънил по телефона и ги поканил да станат велики:
Михаил Ходорковски като студент бачкал по строежите, за да се издържа, основателите на Google започнали в гараж, най-богатият човек на Земята за 2018 г., според Forbes, Jeff Bezos също започнал своя бизнес в гараж, основателят на "Playboy" - Hugh Hefner започнал с 1000 долара заем от майка си, а Warren Buffett започнал собствен бизнес като купувал "Coca-Cola-Sixpack", а след това продавал всяка бутилка поотделно с 0,8¢ надценка и така станал един от най-богатите хора на планетата.

За "Modern Talking", отпърво става обществено достояние, че Dieter Bohlen е пял само на плей-бек по видеозаписи и концерти, тоест мърдал си е устата в синхрон под музиката - нещо, което е често срещано в поп-музиката. В последствие става известно, че Дитер Болен не е и записвал в студио песните със собствения си глас, а е наемал бекграунд певците Rolf Köhler, Michael Scholz, Detlef Wiedeke и Birger Corleis. (Източник: "Der Spiegel", Mittwoch, 02.05.2001, 17:38 Uhr - Dieter Bohlen. Sang er nicht nur schlecht, sondern überhaupt nicht? Den Mund bewegt hat er - aber was kam dabei heraus? Erneut sieht sich Dieter Bohlen dem Vorwurf ausgesetzt, auf keinem seiner Alben selbst gesungen zu haben. Ein weiterer Modern-Talking-Background-Sänger will nun vor Gericht Geld einklagen.)
Дитер Болен
Според изказвания на Birger Corleis, в звукозаписното студио Dieter Bohlen винаги е стоял в апаратната - от вътрешната страна на стъклото и Corleis никога не е виждал Дитер Болен с ноти в ръка, т.е. той не само че не е пял, но не е и композирал песните си. По думите на Birger Corleis, Dieter Bohlen не е можел да пише и да чете ноти. През 2001 г. певецът Birger Corleis подава съдебен иск срещу Dieter Bohlen, тъй като не се задоволява с 300.000 марки, които Дитер Болен е платил на останалите судийни певци, да мълчат.

"Birger Corleis sagte, er sei "bei den Aufnahmen für alle sechs Modern-Talking-Alben vor der Trennung" dabei gewesen. Zusammen mit Rolf Köhler, Michael Scholz und Detlef Wiedeke habe er "alle Parts gesungen, zu denen Dieter Bohlen auf der Bühne den Mund bewegt" habe. Dieter Bohlen habe sich während der Aufnahmen "definitiv auf der anderen Seite der Glasscheibe" im Studio aufgehalten. Auch habe er Bohlen nie mit Noten gesehen. "Ich weiß gar nicht, ob Dieter Noten schreiben und lesen kann", so Corleis."

След като завършва кариерата си като музикант, Dieter Bohlen с помощта на Katja Kessler, издава сензационни книги: "Nichts als die Wahrheit", "Hinter den Kulissen", в които окачествява дългогодишния си партньор от "Modern Talking" - Thomas Anders, като "алчен и безскруполен мързеливец"/"gierig, faul und skrupellos", който се обогатявал за негова сметка: "Mit seinen kleinen Grabbelfingern erwischte ich ihn nämlich in der Haushaltskasse, wo er sich auf meine Kosten fleißig bediente." Ако Dieter Bohlen се беше задоволил с перспективата, да наследи строителната империя на баща си, нямаше да му се налага да плаща милиони на цял отбор композитори, певци и студийни музиканти. В поп-музиката слава не се постига с талант, постига се с (мръсни) пари.

Истината за „Модърн Токинг“ изключение ли е в историята на поп-музиката?

Защо за едни звезди се знае истината, а за други - не? Кой има интерес от истината - Cui bono? Причината за разобличаването на Дитер Болен е, че той в миналото си е бил член на комунистическата партия. За звезди като Роджър Уотърс (Pink Floyd), който на концерта си в София през 2013 г. с огромни червени букви изписа на подиума "Оставка" срещу правителството на Пламен Орешарски, за такива "музиканти" разобличения не се предвиждат.


Още по темата:

Какво образование имат милиардерите


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени