Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Слаб интерес към американски стоки


Made in USA
На 07.12.2018 г. световните медии съобщават, че САЩ отбелязват нов рекорд в търговския си дефицит за последните 10 години. Вече хората избягват да купуват "Made in USA" и мерките на администрацията на президента Доналд Тръмп, целящи да се свие търговския дефицит, очевидно са неефективни.

Слабият интерес към американски стоки е породен от несъответствие между качество и цена. Американските производители "Hewlett-Packard" и "Dell" от десетилетия се славят с тежки лаптопи с тъмни дисплеи и бързо загряващ процесор. Но също роля играе и външната политика на САЩ, да тероризира останалите държави със санкции и военна заплаха. Не на последно място намаленият интерес към американски стоки е свързан и с манталитета на американските банкери и предприемачи:

"Western Union" печели от големите такси за парични преводи, но това не е достатъчно за алчните американци и Western Union налага ограничения относно допустимата валута в отделните държави, при което Western Union обменя парите по техен силно неизгоден валутен курс. Например от България, Western Union приема само български лева или евро, а в други държави ги конвертира само в американски долари. Същото практикува и PayPal, ако потребителите не се усетят, да деактивират на уебсайта конвертиране на валута от PayPal.

PayPal, както и Google и Facebook пробват при всяко включване на потребителите, да ги подлъжат да им отдадат телефонния си номер, че така щели да защитят акаунта си. Вече и най-простите хора знаят, че американците по телефонните номера убиват хора.

Copyright:www.backdoornews.com


Ако някой се излъже да ползва американски услуги, например да регистрира домейн в интернет при американски провайдер, много скоро американците го притискат да им изпрати копие от паспорта си - нещо, което е забранено в Евросъюза.

Apple в последните години силно намаляват продажбите на iPhone, при което курса на акциите им рухва. През ноември 2018 г. Apple обявиха официално, че вече няма да съобщават колко Айфона са продали през годината. (Източник: Keine iPhone-Absatzzahlen mehr. Apples neue Verschwiegenheit. Die Apple-Aktie fällt nach Zahlen zum vierten Geschäftsquartal an der Börse massiv in Ungnade. Denn der sowieso schon relativ verschwiegene Konzern igelt sich in Zukunft noch mehr ein. Stand: 04.11.2018, 11:56 Uhr)

Основният доход на Apple е не от продажба на компютри, а от iPhone, който се е наложил на пазара, като статус-символ в средите на простите и комплексирани хора. В алчността си, Apple произвежда iPhone без опция за увеличаване на паметта му, с нестандартни кабели за свързване със зарядното устройство, без възможност да му се подмени акумулатора и на всичкото отгоре iPhone стават много бавни, когато им изтече гаранцонния срок.

До средата на 1990-те фирмата "Apple" конкурираше успешно "Windows" на "Microsoft" в областта на мултимедиите. Според американския мит, фирмата 'Apple Computer', която произвежда лъскавите компютри и смартфони, започва световния си успех през 1976 г. в гаража на осиновителите на 21-годишния Steven Jobs - Paul и Clara Jobs в Los Altos до San Francisco. Също и Google започва в гараж, а собственикът на "The Washington Post" - Jeff Bezos също започва бизнеса си в гараж. Warren Buffett пък продавал бутилки Coca-Cola с 5¢ надценка и така станал милиардер и купил акциите на "The Washington Post".

Икономическият изследователски институт iSupply през 2012 е закупил и раздробил на части модела на Apple - iPhone-5, за да изчисли разходите за производство на смартфона. Най-малкият модел с 16 Gigabyte струва на производителя 207 US-Dollar, а продажната му цена на дребно в Европа е 679 евро. А най-големият с 64 Gigabyte памет, струва на Apple 230$, в магазините в Европа цената му е почти петорна. Наскоро стана известно, че тайванската фирма "Foxconn" произвежда по поръчка на "Apple" при екстремно нечовешки условия. Фабриката в Хонконг представлява комбинирана постройка от жилища и производствени помещения, върху минимално пространство, в която работят 400.000 души по 15 часа на ден, шест дни в седмицата, за 40 евро на месец, въпреки че по закон минималната заплата за региона е двойно по-голяма. Максимално разрешените Overtime от 36 часа на работник, са увеличени безпроблемно на 80 часа.

Като резултат от силния натиск от "пазарната икономика", през 2010 година са регистрирани минимум 18 самоубийства на територията на фабриката. Останалите работници са били задължени чрез договор от там на сетне, да се откажат от суицид и екстремни самонаранявания.

Harley-Davidson отдавна не се конкурира с останалите производители на мотоциклети, по отношение на технически иновации. Още преди 30 години американците сами си признаваха, в предавания по радио "Voice of America", че японските мотоциклети са задминали Harley-Davidson по технически характеристики. Продуктите на Harley-Davidson са бранд, насочен към онази част от жените, които не са способни да се влюбват в мъже, те се влюбват в лъскави, луксозни стоки - мотоциклети, леки коли, вили и пр. статус символи.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени