Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Израел са знаели къде Йозеф Менгеле се укрива


Йозеф Менгеле
Д-р Йозеф Менгеле/Josef Mengele по прякор "Todesengels von Auschwitz/Ангела на смъртта от Освиенцим" е безскрупулен нацистки офицер от SS и лекар в концентрационния лагер Аушвиц по време на Втората световна война. Той придобива известност с провеждането на неетични експерименти със затворниците, със съмнителна научна стойност. След войната по "Трасето на плъховете", с финансова помощ от ЦРУ, Червения кръст и Ватикана, Josef Mengele заминава за Южна Америка.

През 2010 г. в интервю пред бразилския вестник "Folha de São Paulo", Rafi Eitan/רפי איתן - тогавашният началник на израелското разузнаване Lekem/הלשכה לקשרי מדע съобщава, че Израел от 1962 г. е знаел, че Josef Mengele живее под фалшиво име в São Paulo. И е имало план за неговото отвличане, но израелското правителство в последния момент се е отказало:

"Ich war 1962 mit einem anderen Agenten in Brasilien, und wir bestätigten, dass sich Mengele unter falscher Identität in der Umgebung von São Paulo aufhielt."
(Източник: Israelischer Ex-Agent Eichmann-Jäger Eitan gestorben. Stand: 23.03.2019, 20:56 Uhr, Tagesschau.)

Copyright:www.backdoornews.com


Josef Mengele е живеел сам в Бразилия и не е било възможно да го заплашват както Adolf Eichmann, че ако не се предаде доброволно, ще убият семейството му. Josef Mengele има син Rolf Mengele, който според германските медии е роден през 1944 г. и след войната се укрива в Германия. Rolf Mengele на днешно време е приел фамилното име на съпругата си и нито една медия не публикува негова снимка, нито фамилното му име, нито града, в който живее. Според германските медии, Rolf Mengele работи като адвокат в Южна Германия и има три деца. През 2008 г. израелският вестник „Yedioth Ahronoth/ידיעות אחרונות“ публикува статия, в която Rolf Mengele се извинява на еврейския народ за престъпленията на баща си. В статията е публикувана снимка на Rolf Mengele като бебе с баща си Josef Mengele. Josef Mengele се е срещал със сина си два пъти и е кореспондирал с него чрез писма. Синът му научава истината за баща си едва на 16 годишна възраст, но в последствие му помага да се укрива.


Още по темата:

150.000 евреи участвали в армията на Хитлер

Кой предаде Адолф Айхман 卐


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени