Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Лъжата за жертвите на комунизма


Моят първи банан
Всяка година Германия чества своя Национален празник на 3 октомври – Денят на обединението/Tag der Deutschen Einheit на двете Германии - ГФР и ГДР/. За да изопъчат смисъла на това обединение, политиците внушават на простосмъртните, че хората в ГДР са живеели зле, че са искали да избягат в ГФР, а на границата комунисти ги застрелвали. Съвременното германско кино гъмжи от пропагандни филми с трогателни разкази за източно-германци, как опитвали да преминат границата между ГДР и ГФР. Лайтмотив в германската пропаганда е разстрелването на нарушители на границата на ГДР.

Copyright:www.backdoornews.com


През 2018 г. столичната държавна медия Rundfunk Berlin-Brandenburg публикува резултатите от проведено разследване, относно жертвите на комунизма: Fragwürdige Studie. Zahl der Toten an DDR-Grenze offenbar falsch. Von Gabi Probst. Tagesschau. Stand: 06.11.2018, 13:37 Uhr. От това разследване става известно, че голяма част от "застреляните" мигранти от ГДР, са се самоубили или са умрели от собствена смърт.

Дори извършителите на престъплението са били обхванати в статистиката на жертвите. Също нацисти от Waffen-SS, които са били екзекутирани в Москва за военни престъпления, са ги вкарали в статистиката на невинните жертви на комунистическия режим в ГДР. Както и членове на Deutsche Volkspolizei, които са провели амок, са ги причислили към жертвите на комунизма. Голяма част от жертвите са също неудачни комунистически функционери, според германското разследване.

Hans Schmidt - официално застрелян при опит за преминаване границата на ГДР, в действителност е офицер-алкохолик от Glöwen, който се самоубива през 1988. Докато е бил жив се е заканвал да разстреля всички западно-германци: Sein Sohn Frank ist entsetzt, dass sein Vater ein Regimeopfer sein soll. Er stimmt der Aussage seiner Tante Elfi Schmidt zu, die im rbb-Interview berichtet: "Die aus dem Westen, die wollte er immer erschießen."

Подофицерът Bodo Panke от Plauen, официално застрелян при опит за преминаване границата на ГДР, в действителност се обесва, след скандал с бившата си съруга, а германското правителство го вкарва в статистиката на жертвите на комунизма. Sein Bruder Ulrich Panke erklärt gegenüber dem rbb: "Bodo hat sich nicht aus politischen Gründen umgebracht, ganz sicher nicht. Das war wegen seiner Exfrau. Das wusste hier jeder."

Rainer Weiß, официално застрелян при опит за преминаване границата на ГДР, в действителност е бивш нацистки Gruppenführer (старшина, командир на отделение), който работи като доносник за източно-германските тайни служби Stasi. Rainer Weiß е психично болен, получава халюцинации и се самоубива, но също е причислен към жертвите на комунизма. В своето прощално писмо пише, че никой няма вина за неговия житейски провал. Walter Monien, официално застрелян при опит за преминаване границата на ГДР, в действителност е бивш нацист от Waffen-SS. След края на Втората световна война работи към Volkspolizei. През 1951 опитва да избяга през границата в ГФР, защото се хвалел пред негови приятели, колко руски военопленици по време на войната е убил, но се уплашил, че СССР ще го осъдят за военните му престъпления и решил да се укрие в ГФР. Walter Monien също е в статистиката на жертвите на комунизма.


Още по темата:

Пенсия за активни борци против комунизма

Лъжите на Запада 🤥


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени