Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Войната на САЩ с Huawei



Страните от така наречените "5 Eyes": Нова зеландия, Австралия, Великобритания, са забранили по указания на САЩ, на телекомуникационните компании в своите държави да използват техника от Huawei при изграждането на 5G мрежите си, съобщи първа програма на германската държавна телевизия ARD: Ausbau des 5G-Netzes. Keine Bedenken gegen Huawei. Mehrere Staaten schließen wegen Sicherheitsbedenken den chinesischen Konzern Huawei beim Ausbau des 5G-Netzes aus. In Deutschland halten Wirtschaftsminister Altmaier und Experten des Bundes das nicht für notwendig. Stand: 14.12.2018, 20:15 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


Причините за това са аналогични на тези за блокиране на руски газови проекти в Европа. Арестът в Канада на Сабрина Мън Уанджоу, главен финансов директор на Huawei, стана по искане на САЩ, като обвинението е, че китайската телекомуникационна компания, основана от бащата на Уанджоу е нарушила санкциите срещу Иран. Правителствата на САЩ, Австралия и Нова Зеландия се мотивират със сериозни подозрения, че Huawei всъщност се контролира от китайското правителство и техниката на компанията може да се използва от неговите служби за подслушване или контрол над тази инфраструктура.

5G мрежите от своя страна ще бъдат ключови през следващото десетилетие за такива проекти като автономните автомобили, Internet of Things, умните домове и пр. Това означава, че ако неамериканско правителство контролира телеком инфраструктурата, то ще има огромна власт върху ключови за функционирането на държавата системи. Huawei разбира се отричат да има както връзка с китайските служби, така и технологична възможност да направят нещо подобно.
Huawei
Германският министър на икономиката Peter Altmaier няма подозрения, че Китай ще навреди чрез Huawei. Peter Altmaier преди 10 години предсказа, че при финансовата криза световните лихвари ще приберат спестяванията на населението на Земята. Точно така и стана: Нулеви лихви по депозитите и едновременна инфлация и повишаване на заплатите в Европа и САЩ.


Още по темата:

САЩ забраняват Huawei


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени