Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

САЩ забраняват Huawei


Huawei
Aмериканските производители на чипове Intel, Qualcomm, Xilinx и Broadcom са разпоредили на своите поделения да спрат да доставят продукти на Huawei до второ нареждане, съобщи агенция "Блумбърг". Huawei се е подготвяла за потенциално замразяване на доставките на части още от средата на 2018 г., докато същевременно разработва собствени чипове за своите телефони, лаптопи и мрежови продукти.

Copyright:www.backdoornews.com


За (не)щастие европейски производители на полупроводници заявяват пред "Блумбърг", че ще продължат да снабдяват Huawei, независимо от американското ембарго върху Китай. Говорител на Infineon Technologies AG, един от най-големите европейски производители на чипове, заяви, че повечето продукти, които доставя на китайската компания, не са обект на US санкциите, добавяйки, че Infineon "може да адаптира своята международна верига за снабдяване". Базираната в Австрия AMS AG също каза, че не е наложила забрана върху доставките за Huawei.

Също стана известно, че американската корпорация Google спира бизнес сътрудничеството с Huawei, след като последната беше включена в „черния списък“ на американското правителство. За китайската компания Huawei достъпът до технологиите и софтуера на Google ще бъде ограничен. Но устройствата на Huawei ще получават актуализации срещу вируси за операционната система Android.

Собствениците на Huawei смартфони ще загубят достъп до приложенията на Google като Google Play, YouTube, Google Maps и Gmail. Всъщност андроид-приложенията в Google Play Store са бъкани с реклами и Spyware-компоненти. Същите приложения могат да се намерят по различни уебстраници извън Google Play, без досадните реклами в тях и без регистрация с мобилния си телефон.

А относно Gmail, едва ли на някого ще му липсва. В последните години Google постоянно тероризира потребителите да отдадат телефонния си номер, ако искат да ползват Gmail. Google Play Store също изисква не-анонимна регистрация на Google Account, за да може американците да създадат пълен и подробен профил на потребителите Същото важи и за Google Maps, което приложение може да се ползва само при включен Wi-Fi. Чрез Wi-Fi в гъсто населени места, американците получават прецизна информация дори и на кой етаж се намират потребителите.

За простите хора ембаргото срещу Huawei може да се окаже ограничение, но интелигентните хора знаят как да си качат от интернет безплатни карти, като например “Here”, което приложение могат да ползват и offline и без регистрация с телефонния си номер.

Скандалът с Huawei избухна след като Централното разузнавателно управление на САЩ (CIA), обвини компанията, че е получила държавно финансиране от китайските власти. В САЩ например финансирането за всичко е частно, дори и подривната дейност на САЩ срещу Източна Европа, официално се финансира от Джордж Сорос, а не от американското правителство. Американското министерство на търговията възнамерява да постави Huawei и 70 от неговите подразделения в „черния списък за дейности, застрашаващи националната сигурност на САЩ". Преди това Съединените щати и Австралия обвиниха Huawei в технически шпионаж и събирането на лични данни при употреба на устройствата им - "Крадецът вика - Дръжте крадеца!" Американските власти многократно призоваха европейските си колеги да помислят за целесъобразността на участието на китайски компании в развитието на 5G мрежи в Европа.

Huawei са производител №2 на смартфони в света, след Samsung. На американския пазар за смартфони, Huawei имат съвсем незначителен дял от 2% и американското ембарго няма да намали печалбите на Китай. Очаква се Huawei да въведе собствена операционна система, за да се еманципира от Android на Google и iOS на Apple. А тогава вече американците няма да могат да шпионират човечеството, както досега и с тези санкции вместо да изпишат вежди, ще си извадят очите. Интелигентните хора знаят, че не Китай, а САЩ използват мобилните телефони на хората, за да ги убиват с дрони.


Още по темата:

Войната на САЩ с Huawei


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени