Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Harley-Davidson ще поскъпнат с 2000 евро 🏍


Харли-Дейвидсън
Доналд Тръмп обвини американския производител на мотоциклети "Харли-Дейвидсън", че използва "търговската война" като извинение, за да премести част от производството си по линия на аутсорсинг извън страната. Компанията потвърди днес решението, да изнесе част от производството си в Тайланд, което бе взето още преди ЕС да започне да налага мита върху американски вносни стоки като мотоциклети, бърбън, фъстъчено масло и портокалов сок.

Copyright:www.backdoornews.com


"По-рано тази година "Харли-Дейвидсън" каза, че ще премести много от операциите си от завода в Канзас сити в Тайланд. Това беше много преди да бъдат обявени мита. Така че те просто използваха митата/търговската война като извинение", написа президентът в "Туитър".

Минути по-късно Donald Trump заплаши компанията, че решението ѝ няма да остане без последствия. "Когато представители на "Харли-Дейвидсън" дойдоха при мен в Белия дом, аз им се скарах заради митата в други страни, които са твърде високи, като в Индия. Компаниите сега се завръщат в Америка. "Харли" трябва да знае, че няма да могат да продават в САЩ, без да платят високи данъци! Един "Харли-Дейвидсън" никога не трябва да се прави в друга държава - никога! Служителите и потребителите им вече са им много ядосани. Ако се преместят, гледайте, ще е началото на края - те са се предали, напуснали са! Аурата ще си тръгне и ще бъдат облагани с данъци, както никога досега."

В последните месеци напрежението между ЕС и САЩ расте, откакто Тръмп обяви наказателни мита върху вноса на алуминий и стомана. Реципрочното мито от ЕС оскъпява американските мотоциклети Harley-Davidson средно с 2000 евро в Евросъюза. Според ръководството на фирмата Harley-Davidson, ако не изнесат производството в чужбина, марката вече няма да е конкурентноспособна. В действителност Harley-Davidson отдавна не се конкурира с останалите производители на мотоциклети. Още преди 30 години американците сами си признаваха, в предавания по радио "Voice of America", че японските мотоциклети са задминали Harley-Davidson по технически характеристики. Мотоциклетите Harley-Davidson отдавна не са средство за придвижване от точка "А" до точка "Б". Продуктите на Harley-Davidson са бранд, насочен към онази част от жените, които не са способни да се влюбват в мъже, те се влюбват в лъскави мотоциклети, леки коли, луксозни вили и пр. статус символи.

Такива жени не ходят на опера и не четат Шекспир. Те не мечтаят да имат любим мъж, а да имат любимата марка лека кола. Те ежедневно изучават цените на различните модели леки коли и мотоциклети и според тях класират мъжете притежатели на превозните средства. В зависимост от цената на притежаваното от мъжа превозно средство, жените решават на кого да кажат, че го обичат и на кого да кажат, че си имат приятел.

Поскъпването на мотоциклетите Harley-Davidson в Европа няма да ги направи неконкурентноспособни. Напротив, собствениците им ще станат любимци на жените.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени