Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Убийство с чадър 🌂Български чадър е приписвано на НРБ оръжие за тайни и незабелязани от жертвата убийства извършвани от секретните служби. Маскира се в чадър или друг битов предмет, който не би предизвикал подозрение при открито носене. До този момент съществуват няколко хипотези за убийства/опити за убийства с чадър на различни хора в различни държави, от които едното е предполагаемото убийство на българския национален предател Георги Марков. Той е бил комунист, приближен на Тодор Живков.

На днешно време Георги Марков го възхваляват като писател, театрален и филмов сценарист, публицист. Платени соросоиди/a> купуват книгите му, като наръчник за антируска пропаганда. Георги Марков докато живееше в България не беше известен като човек на изкуството. Бил е известен в тесни комунистически среди, като приближен на Тодор Живков. Ако е бил толкова кадърен сценарист, защо на днешно време никой не екранизира произведенията му?

Великобритания предлага на Георги Марков срещу заплащане и престижна работа в BBC да дава информация на Великобритания за високопоставените партийни лидери в държавния апарат на НРБ. Британската политика още от
средните векове се е основавала на подклаждане на интриги между останалите държави.

"Пътят, който избра Британската Империя, за това да не възникне силна флота в Европа, беше да насъсква европейците един срещу друг."
George Friedman по време на лекцията му пред Чикагския съвет за глобални отношения.

Неотдавна САЩ предложиха на приближени на северно-корейския президент срещу заплащане да имигрират в САЩ.

Copyright:www.backdoornews.com


Друг известен случай на предполагаемо убийство с чадър е на 15.07.2011 г. в Хановер/Германия. Непознат човек убожда с чадър в задника 40 годишен мъж, който след няколко месеца умира от отравяне с живак. Предполага се, че във върха на чадъра, убиеца е монтирал спринцовка с живак. (Източник: "Der Spiegel". Quecksilbervergiftung. 40-Jähriger stirbt nach rätselhafter Spritzenattacke Es klingt nach einer Szene aus einem Agententhriller: In Hannover wurde ein Mann mit einer mit Quecksilber gefüllten Spritze verletzt, die der Angreifer auf einen Regenschirm montiert hatte. Monate nach dem Vorfall ist das Opfer nun gestorben, vom Täter fehlt jede Spur.)

Според твърденията на Великобритания, чадърът с който бил убит Георги Марков, бил съдържал пневматичен механизъм за изстрелване на малки сферични проектили („сачми“) изработени от платина-иридий. Тези сачми са кухи, за да поместват отрова (вероятно рицин) и са с перфорации, запечатани със захар. Захарта при телесна температура постепенно се разтваря в тъканите и пропуска съдържанието в сачмата да се излее в тялото на човека.
Български чадър
Поради изключително малкия калибър на оръжието отровата трябва да бъде много силна, каквато е например рицин. Предполага се, че емигриралият български дисидент, който устроили на престижна работа като журналист в BBC Георги Марков е атакуван с подобно оръжие на 7 септември 1978 г. в Лондон, на моста „Ватерло“. Приживе Марков заявява, че е бил блъснат от човек, който се навел, взел чадъра си от земята, който изпуснал по невнимание и изчезнал. Но Георги Марков не съобщава да е почувствал нараняване при сблъсъка с този човек. Все пак той е забил острието на чадъра си (или от разстояние е изстрелял сачма) в бедрото на Марков, който дори не забелязал, че е ранен в крака.

В Британския държавен център по разработка на химически оръжия в Портон Доун, в която на днешно време разследват атентата срещу Скрипал, откриват в пробата малко платинено топче с диаметър 1,52 мм. Сачмата има два отвора, пробити под ъгъл 90 градуса. Диаметърът на отворите е 0.35 мм. Общият обем на отворите, в които може да се помести отровно вещество е 0.28 куб. мм. Единственото отровно вещество, чиято летална доза е възможна в такъв малък обем, е рицинът. Според американския център за епидемичен контрол (The U.S. Centers for Disease Control (CDC), минималната летална доза на рицина е 500 микрограма. На основата на това изчисление е предположено, че сачмата е съдържала рицин. Но нито по сачмата, нито в тялото на Марков са открити следи от това вещество.

Не съществуват официални доказателства, че оръжие с формата на чадър е в състояние да убие човек така, че жертвата дори да не усети сачмата в тялото си и да не се разкрещи на местопрестъплението и да не потърси моментално спешна помощ. Ако беше възможно по такъв начин да се убиват хора, нямаше да е нужно John F. Kennedy да го стрелят и нямаше да е нужно американците да хакват бордовия компютър на леките коли. Не съществуват доказателства и че Г. Марков е бил убит. Британската полиция не е успяла да открие как Марков е бил отровен.

Георги Марков беше любимец на държавата и се подвизаваше във високите етажи на комунистическата номенклатура. Марков е бил запален ловец, ходил е на лов заедно с Тодор Живков и неговите приближени. По време на комунизма на лов ходеха само изтъкнати партийни функционери. На обикновените хора дори не разрешаваха да притежават ловджийско оръжие. Възможно е сачмата в крака му да е останала от предишен ловен инцидент. Сачми с калибър като откритата се използват при лов на дребен пернат дивеч.

Още от времето на Студената война до ден днешен, много хора от Източна Европа успяват да дезертират в Западна Европа и САЩ. Най-много източно-европейски антикомунисти имаше в Мюнхен/Германия, където работеха в "Радио свободна Европа". Но освен във Великобритания, в другите държави на Запада почти не са известни случаи някой да ги отрява.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени