Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Бранд


Мъжки вторични полови белези
Бранд синоним марка от английски: "brand" е термин в маркетинга и социологията, който описва корпорация, продукт, продуктова линия или услуга.

Copyright:www.backdoornews.com


Брандът/марката се среща под различни форми: Име, емблема, символ, комбинация на цветове или слоган, например отхапаната ябълка върху продуктите на "Apple", синият и червеният правоъгълник върху дрехите на марка "Tommy Hilfiger", тривърхата звезда на "Mercedes-Benz". Защитена от закона за марково право, марката се нарича търговска марка. Исторически въвеждането на авторски права и маркови права датира от края на 19 и началото на 20 век, с навлизането на капитализма и има за цел да защити нематериални произведения, в тесен смисъл правото на автора върху произведението му.

Значение на марката

Позиционирането на марката, по отношение на останалите конкуренти на пазара, играе основна роля за цената на продуктите и ролята им като статус символи. Без марката, потребителите не могат да направат разлика между конкурентни продукти. Значение за марката има държавата, в която се произвежда. Ако в тази държава живеят много лихвари - марката е ценна. Ако държавата производител провежда социална политика, тогава марката нищо не струва.

Един смартфон "iPhone" не снима по-добре и не отваря по-бързо страниците от интернет, от колкото един смартфон "Lenovo" от същия клас. Един механичен часовник "Breitling" не работи по-точно от един кварцов часовник "Casio". Напротив, механичния "Breitling" е по-неточен, но производството на механичния е по-скъпо, докато кварцовия е платка с чипове, която е евтина. Един американски мотоциклет "Harley-Davidson" не достига техническото ниво на един японски мотоциклет "Kawasaki". Но Япония няма статута на световен злодей, който перманентно да тероризира народите и японските мотоциклети, независимо колко са технически съвършени, не са статус символи, както един "Harley-Davidson". Един "Mercedes-Benz" не вози по-бързо или по-комфортно от един "Opel" от същия клас. Но в бранда "Мерцедес" много жени са влюбени и са готови да се отдадат на притежателя на продуктите на "Мерцедес", защото "Mercedes-Benz" е по-скъп от "Opel". Т.е. брандът играе роля на мъжки вторични полови белези и е решаващ при половия отбор. От марката зависи кой ще има поколение и кой само ще черпи жените по заведенията.

Производителите на стоки или доставчиците на услуги се конкурират основно с цените на продуктите си, и то не с намаляване, а с увеличаване на цените: Колкото един бранд е по-скъп, толкова по-висок социален статус има притежателя на продукти от този бранд. Ако потребител възприема марката като допълнителна стойност, той би бил готов да плати за нея, вместо за нейните конкуренти. Ако един мъж е готов да плати по-висока цена, само защото е бранд, то той има пари в излишък и е любимец на жените.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени