Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Кой е собственик на Bloomberg TV Bulgaria


Майкъл Блумбърг с шефа на Военно-морските сили на САЩ (SECNAV) Ray Mabus
Майкъл Блумбърг (в дясно) с главнокомандващият
Военно-морските сили на САЩ (SECNAV) Ray Mabus


Bloomberg TV Bulgaria (Блумбърг Ти Ви България) е български телевизионен канал с икономическа тематика, който стартира на 19 октомври 2015 година. Bloombergtv.bg принаделжи към "Инвестор.БГ АД", към която принадлежат националния ТВ канал "Bulgaria ON AIR" (бившата телевизия "MSAT" с голите новини), онлайн-медиите Investor.bg, Dnes.bg, Imoti.net, Puls.bg, Tialoto.bg, Az-jenata.bg, Teenproblem.net и други. Уебсайтовете на Инвестор.БГ АД публикуват целенасочено фалшиви новини, по отношение на здравето на хората. Като например Dnes.bg препоръчва мъжете, които искат да имат деца, да се наливат с алкохол.

Тези медии около "Инвестор.БГ АД" са част от конгломерата на групировката "ТИМ", в който се включват и "Химимпорт" АД и ТБ "Централна кооперативна Банка", които са основните компании, определящи оборота на Българската Фондова Борса.

Телевизията "Bloomberg TV Bulgaria" е част от международната група канали на Bloomberg. "Bloomberg L.P." и "Bloomberg Television", към която принадлежи "Bloomberg TV Bulgaria" е основана от Michael Rubens Bloomberg - американски милиардер от еврейски произход.

Bloomberg L.P. е информационна агенция фокусирана на икономически новини, със седалище New York City, основана през 1981 г. от Michael Bloomberg. Целта на агенцията естествено не е да информира простосмъртните относно предстоящи икономически кризи, а да създава паника сред населението, посредством икономически прогнози и анализи, като например прогнози за предстоящо рухване на валутния курс, прогнози за предстоящо повишаване цените на недвижимо имущество, на златото и т.н.

След като Крим се присъединява към Русия, Западът отмъщава на Русия, като на 15.12.2014 г. Bloomberg започва да създава паника сред населението, с прогнози за предстоящо рухване курса на руската рубла. Същият сценарий го разигра Джордж Сорос през 1998/1999 г., с което предизвика Финансовата криза в Русия (1998). На 13.08.1998 г. Сорос официално посъветва Русия да девалвира руската рубла с 15–25 %, след което последва паника на валутните пазари в Русия.

Майкъл Блумбърг започва кариерата си в "Morgan Stanley Smith Barney" - съвместно лихварско предприятие на Morgan Stanley и Citigroup. Също собственикът на "Нова телевизия" - Jan Stenbeck е започнал кариерата си като лихвар при Morgan Stanley.

Според британския историк Niall Ferguson, една от банките на Ротшилд - N M Rothschild & Sons е част от сливането на банките Merrill Lynch, Morgan Stanley, J P Morgan и Goldman Sachs.

Според Уикипедия, един от главните актьори на приватизацията на България - Иво Прокопиев чрез своята фирма „Булброкърс“ заедно с „Морган Стенли“ в периода 2003 – 2005 г. приватизират: ТЕЦ-Русе, ТЕЦ-Варна и ТЕЦ-Бобов дол, както седемте електроразпределителни дружества, продадени на "ЧЕЗ", "ЕВН", "ЕОН", приватизацията на „Булгартабак“, „Параходство български морски флот“ и „Българско речно плаване“, „Каолин“, „ДЗИ“ – 20%, „Проучване и добив на нефт и газ“.

Copyright:www.backdoornews.com


„Булброкърс“ на Иво Прокопиев в консорциум с гръцката ОББ и Национална банка на Гърция печели поръчката за т.нар. пул „Мечта“. В него са групирани най-добрите части от държавните предприятия, които да се пуснат на Българската фондова борса. „Булброкърс“ консултира държавата при продажбата и на остатъчния дял от 35% от акциите на БТК. През 2006 г. бизнесът на Иво Прокопиев се отъждествява с „Алфа дивелопмънтс“, която работи по общи проекти с Росен Плевнелиев.

Според публикации в WikiLeaks, цитирани в Уикипедия, през 2005 г. действащият към този момент посланик на САЩ в България Джеймс Пардю изпраща конфиденциална грама, в която описва известните публични лица на организираната престъпност в България. Сред тях той нарежда и групировката ТИМ, като я сравнява с Мултигруп в стремежа ѝ да добие контрол над възможно най-много сфери на дейност. Той определя ТИМ като един от най-големите и най-сериозни икономически концерни в България. Престъпната им дейност се описва като изнудване и рекет, сплашване, трафик на проституция, хазарт, наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили.

Връзките между мутрите в България и Запада не е нито ново, нито нещо необичайно за българите. До 2007 г. Западът не разрешаваше на българите да живеят и работят на Запад. Само за да отидат на гости, от българите се изискваше нотариално заверена покана от грежданин на Западна Европа, за да им бъде издадена туристическа виза. В същото време Западът щедро раздаваше визи с право на работа на босове на организираната престъпност от България, като например Косьо Самоковеца. Според публикации в казионните медии, Константин Димитров-Самоковеца е бил собственик на поне две-три фирми в Англия, купува апартамент и три бутика в Лондон, близо до кралския дворец в Саут Кенсингтън.

През 2008 г. германският разследващ журналист и писател Юрген Рот в книгата си „Новите български демони“ (цитиран в Уикипедия) пише, че „в момента ТИМ е най-мощната криминална структура в България“. През 2011 г. варненската журналистка Невяна Троянска публикува книгата "ТИМ - отборът, който превзе България". Българската прокуратура не е разследвала тези или други публично тиражирани обвинения в престъпна дейност.

В Българския отдел на Уикипедия пише за Michael Bloomberg че е бил кмет на Ню Йорк Сити, че е един от най-богатите хора на Земята, но не пише нищо, че е собственик на Bloomberg TV Bulgaria, която в България се контролира от групировката ТИМ, че е работил за „Морган Стенли“, която съвместно с Иво Прокопиев приватизира България.

«Pour savoir qui vous dirige vraiment
il suffit de regarder ceux que vous ne
pouvez pas critiquer.»

Voltaire
«За да разбереш кой те управлява, виж
кого ти е забранено да критикуваш.»

Волтер


Още по темата:

Кой е собственик на bTV

Кой е собственик на Viber


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени