Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Защо "bTV" излъчва турски сериали?Собственикът на БТВ
За простите хора, соросоидите измислиха на "bTV" прякор - "Босфор Ти-Ви". Учителките в детската градина плашат децата с Торбалан, а соросоидите плашат възрастните с Турция. Телевизия bTV често излъчва турски сериали, а собственикът на "bTV" е президент на Световния еврейски конгрес/World Jewish Congress. Че какво общо имат Световният еврейски конгрес с Турция?

Copyright:www.backdoornews.com


През 15-ти век евреите в Испания са били поставени пред дилемата да приемат християнството или да напуснат Испания. На 31 март 1492 г. с Алхамбрайският декрет или Едиктът от Гранада (на испански: Edicto de Granada), издаден от Фердинанд II Арагонски и Изабела I Кастилска, с който на евреите на територията на Кастилия и Арагон поставят ултиматум, да останат да живеят там, но да приемат християнството, или да напуснат в четиримесечен срок (до 31 юли 1492).

Османският султан Баязид II (на османски турски: بايزيد ثانى) издава декрет, с който приема всички евреи, желаещи да се заселят в Османската империя. След това голяма част от евреите от Испания и Португалия се заселват в Османската империя. Изразът в декрета, който употребява Баязид II е Sürgün - новозаселение. По-късно евреите са били назначени в Османската империя като военни съветници, а след 1909 г. и като офицери, министри, лекари на султана.

От 14-ти век, по време на управлението на султан Орхан I (اورخان غازی), при заплащане на определен данък (Khanadji), евреите са имали право да притежават земя в Османската империя. Българите в Османската империя не са имали право да притежават земя. Евреите също са били освободени от кръвен данък, а българите не.

През 1470 г. еврейският рабин Isaak Zarfati, разпространил на еврид съобщение до всички немскоговорящи еврейски общности, да се преселят в Османската империя. През 16-ти век в Константинопол вече е имало 44 синагоги.

Иван Вазов на 1 февруари 1906 г. написва стихотворението "Жидов гроб", основано на преданието, че евреин е предал Царевец на турците. В бележка към стихотворението Вазов пише: „На запад от Търново стърчи рид: Картал-баир (Орлов връх), въз който има трап, називаем днес Жидов гроб. Според преданието там е отишъл и легнал трупа на евреина, който предал Царевец на турците. През вековете на владичеството търновци са отивали при тоя трап и са фърляли камъне в него, проклинайки евреина издайник.“ Вождът на Работническата партия на Кюрдистан - ПКК (PKK) Abdullah Öcalan/Абдула Йоджалан – Апо, на 15.02.1999 г. беше предаден на Турция, от израелското разузнаване Mossad. Abdullah Öcalan се укриваше в гръцкото посолство в Кения. След като получават от Израел информация за местоположението му, турски командоси отвличат Абдула Йоджалан, подобно на отвличането на Адолф Айхман.

През август 2011 г. Реджеп Таип Ердоган се отблагодарява за услугата, като издава декрет, за връщане на конфискуваното имущество и религиозни постройки на евреите, но не на тракийските българи.


Още по темата:

Кой е собственик на Bloomberg TV Bulgaria

Кой е собственик на Viber

Кой е собственикът на вестник Ню Йорк Таймс
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени