Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Amazon Alexa спечели голямата награда "Big Brother Award" 😂


Амазон Ехо
"Big Brother Award" е негативна награда, която разобличава проекти, създадени да събират информация за личния живот на потребителите. Първа програма на германската държавна телевизия ARD съобщава всяка година за лауреатите на тази негативна награда, която през 2018 г. спечели Alexa:
"Negativpreis für Datensammeln. Alexa als "Big Brother". Der "Big Brother Award" prangert Eingriffe in die Privatsphäre und Datensammelwut an. Zu den diesjährigen Preisträgern gehören neben den üblichen Verdächtigen auch solche, an die man nicht gleich denkt. Stand: 20.04.2018, 18:00 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


Какво е Amazon Alexa? Amazon Alexa / Amazon Echo / Амазон Алекса/ Амазон Ехо според създателите си взима името си от древната библиотека на Александрия. Амазон Алекса е интелигента система с гласово управление. Тя изпълнява желанията на потребителите, като например димиране на осветление, включване на телевизор или на музика, спускане на щори. Интеграцията на Алекса в продуктите Echo, Dot и Tap ги прави много повече от портативни аудио плеъри – те се превърнаха в смарт хъбове и интернет асистенти.

Това превърна Echo в един от най-големите успехи на Amazon, особено за глупавите хора, запалени по умните домове и автоматизацията. С вградените микрофони с широк обхват на действие, Алекса реагира на гласови команди отвсякъде, от където дори и човек с нормален слух не би ви чул. Просто трябва да кажете ключовата дума “Alexa”, “Echo”, “Amazon” или “Computer”, последвана от подходяща команда и тя ще бъде изпълнена.

И най-важното – Алекса на Амазон няма бутон за активиране! Т.е. тя винаги ви подслушва какво говорите и записва разговора на сървъра в САЩ. Също както повечето съвременни смартфони последваха примера на Apple-iPhone и вече не може да им се сваля акумулатора, за да не могат потребителите да ги изключват. Смартфоните все още разполагат с бутон за активиране, но се произвеждат редица вредоносни програми, които създават илюзия на потребителя, че смартфона е изключен. Неотдавна стана известно и че Амазон косвено помага на тероризма.

Алекса е особено полезна в умните домове на глупавите хора, защото позволява потребителите да управляват всичките си интелигентни устройства без да се налага да си вадят смартфона и да стартират приложения. Все пак Amazon имат приложение за нея, то е главно за настройка, добавяне на нови умения (skills) или преглед на запаметения списък за пазаруване. През повечето време Echo, Tap и Dot позволяват на будалите да използват функциите на Алекса без да се налага въобще да поглеждат екран.
Amazon Echo Dot
С Алекса просто казваш “Alexa, turn on the kitchen lights!” и лампите в кухнята се включват. Може дори с една дума да управляваш различни групи от уреди или цялата къща. Алекса може да отговаря и на много въпроси, търсейки информация от различни сайтове в интернет, да каже колко грама има в един галон, да помогне с домашното по математика както и да състави списък със задачи, напомняния или продукти за пазаруване. Списъкът с възможни действия на Алекса се допълва ежедневно, а новите умения (Skills), които потребителите могат да добавят, дават възможност тя да изпълнява всички персонализирани задачи и желания.

Наличието на SmartThings, Harmony, Wink, D-Link, Insteon, Broadlink не пречи и Алекса да се включи в интимния живот на потребителите. С нов Skill от NissanConnect Services за Amazon Alexa, някои собственици на Nissan ще могат да общуват по нов начин с автомобилите си. Потребителите на гласовия асистент на Amazon могат да инсталират “NissanConnect Services” безплатно от Amazon Skills Store. Когато услугата е активирана и свързана с акаунт в портала на Нисан и моделът автомобил е съвместим, собствениците могат да използват гласови команди. От разстояние могат да отключват и заключват колата, да активират клаксона, светлините, да стартират и изключат двигателя в зависимост от модела. С команди от типа “Alexa, ask NissanConnect Services to start my Murano” автомобилът ще се превърне в дистанционно контролирано послушно устройство. За увеличаване на сигурността някои команди се изпълняват само след като собственика каже и своя 4-цифрен пин.

Всички тези команди отпърво минават по интернет до сървъра на Амазон в САЩ, след което биват предавани на автомобила. Както неотдава човечеството узна, американците разработват вредоносни програми, с които чрез интернет влизат в управлението на колите, за да предизвикват катастрофи.

След голямата награда "Big Brother Award" през 2018 година, журито присъди втора награда на Microsoft Windows-10, който чрез функцията "Диагноза" предава на Microsoft конфиденциална информация за потребителите. Предаването на личните данни за потребителите на концерна Microsoft от части не може да бъде изключено, а опциите за ограничаване трансфера на данни са скрити в десетки подменюта. Microsoft беше вече лауреат на "Big Brother Award" през 2002 г.

През 2011 г. голямата награда "Big Brother Award" спечели социалната мрежа Facebook, която не само масово събира личните данни на потребителите, но ги и предлага на пазара срещу пари.


Още по темата:

Амазон си призна, че подслушва потребителите

Тролове на Amazon в Twitter

САЩ откриха магазини за храна срещу легитимиране

Амазон косвено помага на тероризма

Фейсбук инсталира троянски кон ♞

Mark Zuckerberg е идеалист

Кой е собственик на ВКонтактеКой е собственик на ВКонтакте

iPhone 
се произвежда с планирано остаряванеiPhone се произвежда с планирано остаряване


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени