Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Амазон си призна, че подслушва потребителите


Амазон
"Amazon/Амазон" си призна, че чрез гласовия асистент "Alexa/Алекса" записват и прослушват разговорите на потребителите, съобщи първа програма на германската държавна телевизия ARD, цитирайки Bloomberg: Amazon wertet Alexa-Aufnahmen aus. Durch die Analyse von aufgenommenen Sprachbefehlen will Amazon seinen Sprachassistenten Alexa verbessern. Doch die Mitarbeiter haben auch Zugang zu den privaten Inhalten der Nutzer. Stand: 11.04.2019, 12:49 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


Според собствени изявления, Amazon подслушва хората, за да се подобри разпознаването на речта от софтуера. Служителите на Amazon прослушват разговорите в домовете на хората, за да оценят командите на потребителите. Според Блумбърг тази работа се извършва на няколко места по света, включително в Бостън, Коста Рика, Индия и Румъния. Според двама служители в Букурещ, те прослушват до 1000 записа на смяна. Например служител от Бостън каза, че е анализирал записите с думата "Taylor Swift" и е отбелязал, че потребителите са имали предвид певицата. Понякога служителите на Амазон могат също да подслушват приватни разговори. Те дори многократно са станали свидетели на тежки престъпления.

Двама служители съобщават за запис, който те интерпретират като изнасилване. Според двама служители на сайта в Букурещ, Amazon вярва, че не е работа на компанията да се намесва в такива случаи. Amazon подчерта пред Bloomberg, че се спазва процедурата за защита на личния живот на потребителите.

В настройките за поверителност на езиковия асистент, потребителите имат възможност да се откажат от използването на данните им за по-нататъшно развитие на системата. Информацията обаче изрично не посочва, че служители на Амазон биха могли да слушат записите на устройството. Конкурентите Apple и Google не коментират дали и те прибягват до подобен подход към своите клиенти, които ползват Siri и Google Assistant.

Тази новина я публикуват всички западни медии и нито една българска медия.


Още по темата:

Amazon откриха магазини за храна срещу легитимиране

Китайска дървеница в Apple и Amazon

Amazon Alexa спечели голямата награда "Big Brother Award" 😂

Амазон косвено помага на тероризма


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени