Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Кой предаде Адолф Айхман 卐


Кой предаде Адолф Айхман מי מסר את אדולף אייכמן Who delivered Adolf Eichmann Wer hat Adolf Eichmann verraten Quien entregó a Adolf Eichmann Quem entregou Adolf Eichmann Hvem leverte Adolf Eichmann Vem levererade Adolf Eichmann Kuka antoi Adolf Eichmannin 谁交付了阿道夫·艾希曼
Adolf Eichmann
Адолф Айхман (*1906 - †1962) е нацистки офицер - SS-Obersturmbannführer, един от главните организатори на Холокоста. След разгрома на Нацистка Германия, Адолф Айхман избягва през множество държави, с различни фалшиви паспорти в Аржентина по "Трасето на плъховете", с финансова помощ от ЦРУ, Червения кръст и Ватикана.

Copyright:www.backdoornews.com


За да не го разкрият, Адолф Айхман навсякъде работи непривлекателна и нископлатена работа и не води разгулен живот, а официално пред обществото живее при мизерни условия. Единственото, което Adolf Eichmann си позволява, е да се ожени повторно за млада и много красива латиноамериканка.

Също и българите-нацисти, след Втората световна война, през 1960-те живееха изключително скромно пред обществото. Носеха старомодни дрехи, оплакваха се пред съседи, че не им стигат парите и гладуват. В същото време техните синове разполагаха с много пари, пушеха най-скъпите цигари, обличаха се с ултрамодерни дрехи и имаха приятелки най-красивите момичета в гимназията. През 1970-те и 1980-те синовете на бившите български нацисти се ожениха за фотомодели, учеха немски език и заминаха да следват висше образование в ГДР.

В предаване по немската телевизия от средата на 1990-те, един от похитителите на Adolf Eichmann - агент на Мосад / המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים разказва как младата и красива съпруга на Eichmann се е изплашила, когато те са позвънили на вратата и попитали за него. С това агентът от "Mossad" в предаването изказва мнението, че тя е знаела за кого се е омъжила. В предаването се показват снимки на красивата латиноамериканка - съпруга на Айхман.

От политическа коректност за Eichmann на днешно време се разпространяват лъжи: Бил купил 100 кокошки и продавал пилета на пазара, по-късно пък работил като дървосекач, автомонтьор и с работа си бил спестил пари за фалшиви паспорти и трансфер до Южна Америка. И през 1950-те Adolf Eichmann успял да прибере семейството си в Аржентина - Vera Liebl (1909-1997) с трите деца, която на 46 годишна възраст му родила четвъртия син - Рикардо Айхман.

Според официални данни (Statistische Bundesamt) от родените през 2010 г. в Германия 677.947 деца, само 576 или 0,08% са от майки над 46 години. Но от статистиката не става ясно дали тези деца са все още живи и дали жените са забременели с яйцеклетка от донор, което през 1950-те все още не е било възможно.

Истината за отвличането на Адолф Айхман

Съществуват няколко версии, как Адолф Айхман е бил разкрит от "Мосад" и отвлечен в Израел. Според израелските агенти, на 19.09.1957 година генералният прокурор на Hessen - Fritz Bauer е предоставил информация на Израел относно местоположението на Адолф Айхман. Сведения за него е получил от Lothar Hermann - сляп немски евреин, който по това време е живеел в Аржентина. Според друга версия, Адолф Айхман го е предал Dieter Wisliceny, като при разпитите е съобщил за любовницата на Адолф Айхман.

Дъщерята на Lothar Hermann, която по това време е била 12 годишна, била започнала любов с Nicolas Eichmann - синът на Adolf Eichmann, който се хвалел със заслугите на баща си пред Третия райх. Тази версия се интерпретира и във филма "Operation Finale" (2018) на Chris Weitz. Израелското разузнаване не е разполагало със снимка на Adolf Eichmann, а той е живеел с фалшив парпорт под името Ricardo Klement. Единственото, което го е издавало, е присъствието на красивата му аржентинска съруга, която е родила дете от него - Ricardo Eichmann. Ако Adolf Eichmann не си беше позволил лукса да има млада и красива жена, можеше още да е жив.

В интервю пред немската телевизия от средата на 1990-те, похитителят на Adolf Eichmann - Питер Малкин/צבי מלחין разказва, че за да получат съгласие от Eichmann да го транспортират до Израел, те са му обяснили, че в противен случай ще го държат до края на живота му вързан в тази къща в Аржентина. В действителност агентите на „Мосад“ са поставили Adolf Eichmann в ситуация, пред две злини да избере по-малката: Да се изправи пред израелски съд или да го убият като бясно куче в Аржентина, заедно с цялото му семейство. Също както тайните служби, които убиват италианския режисьор Pier Paolo Pasolini, принуждават Giuseppe Pelosi да признае пред съда, че той го е убил. Pino Pelosi е признал и осъден на 30 години затвор. След излежаване на присъдата в 2005 г. съобщава, че той не е извършил убийството. Самопризнание е направил вследствие заплахи от тайните служби, че ще убият семейството му. След случилото се, прокуратурата в Италия под натиск на приятели на Пазолини отново завежда следствие за неговото убийство.

Израел са знаели къде Йозеф Менгеле се укрива, но Josef Mengele е живеел сам в Бразилия и не е било възможно да го заплашват както Adolf Eichmann, че ако не се предаде доброволно, ще убият семейството му. Вероятно поради тази причина Израел са се отказали да отвличат Josef Mengele.

Филмът на Chris Weitz "Operation Finale" (2018) намеква за това, как Adolf Eichmann е дал съгласие да бъде доставен в Израел. Eichmann на няколко пъти пита похитителите си, дали ще пострада и семейството му и подписва самопризнание, при условие че ще види съпругата си. Израел през 2005 г. признава официално, че Adolf Eichmann е бил отвлечен от агенти на „Мосад“, а не от някакви «еврейски доброволци», когато похитителя му Peter Malkin вече не е бил жив. Във филма "Operation Finale" агентите на "Mossad" търсят съдействие от местни аржентински евреи, които питат: "А ще получим ли пари ако съдействаме?"

Peter Zvi Malkin използва при залавянето на Adolf Eichmann кожени ръкавици. По неговите думи, защото се отвращавал да се докосва с голи ръце до Adolf Eichmann. В действителност ръкавиците са предпазвали Peter Malkin, в случай че Adolf Eichmann го ухапе.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени