Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от Българияwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Швеция се отказа да съди Джулиан Асандж


Британският затвор Belmarsh
Швеция прекратява разследването срещу интернационалния герой, основател на "Уикилийкс" Джулиан Асандж за сексуално посегателство, съобщи първа програма на германската държавна телевизия ARD: Schwedens Staatsanwaltschaft. Vorwurf gegen Assange fallengelassen. Seit neun Jahren hatte Schwedens Justiz gegen WikiLeaks-Mitbegründer Assange wegen des Verdachts der Vergewaltigung ermittelt - bis jetzt: Man werde die Untersuchung nicht fortsetzen, es gebe keine ausreichenden Beweise. Stand: 19.11.2019, 15:13 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


През май 2019 шведската прокуратура обяви възобновяване на разследването срещу основателя на сайта заради обвинения в изнасилване, повдигнати през 2010 г. Тогава все още Британия не беше потвърдила, че ще депортира Джулиан Асандж в САЩ, да го съдят за разобличенията му за военните престъпленя на САЩ и финансовите манипулации на лихварите. Това стана почти веднага, след като той беше лишен от политическото убежище на Еквадор и арестуван в еквадорското посолство в Лондон. Асанж се криеше там от 2012 г. заради заплахата, че ще бъде депортиран в Съединените щати.

Журналистът Julian Assange беше застрашен от екзекуция в САЩ за публикуване на разобличаваща информация за военните престъпления на американците в Ирак и Афганистан. След силен международен натиск американското министерство на правосъдието увери, че за Асандж няма да бъде искано смъртно наказание.

Според други източници, бащата на журналиста е заявил, че Еквадор е „продал“ сина му срещу заем от контролирания от САЩ Международен валутен фонд.

В момента политическият затворник Julian Assange излежава присъда от 50 седмици в английски затвор, че бил нарушил условията на гаранцията и се е укрил от правосъдието. Според доклад от 15.10.2019 на извънредния кореспондент на ООН - швейцареца Nils Melzer, Julian Assange в момента бива подлаган на изтезания в британския затвор Belmarsh и му биват отказани основни юридически права.

Швеция всъщност прекратява следствието, защото вече не е необходимо, да депортират Julian Assange в САЩ, тъй като Британия е потвърдила неговата депортация, в очакване да получи Тридесетте сребърника (заплатата на Юда).


Още по темата:

Русия и Германия са заплаха за просперитета на САЩ

Мрачна дата в човешката история: Асандж го предадоха

Блокираха Джулиан Асандж

Джулиан Асандж получи еквадорско гражданство


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени