Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от Българияwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Преди 30 години България пое с ентусиазъм пътя на грабителска приватизация, пренаписване на историята, обезличаване на българската култура и материална и духовна бедност


bulgaria-eu-nato
"Преди 30 години България пое с ентусиазъм по нов път: Грабителска приватизация, пренаписване на историята, обезличаване на българската култура и традиции са част от явленията, които ни тласнаха към материална и духовна бедност" - написа президентът на България Румен Радев в профила си във Facebook, по повод (честването на) 10 ноември.

Copyright:www.backdoornews.com


"Резултатите от дългия път към демокрация и пазарна икономика все още будят повече тревога, отколкото успокоение. България направи своя важен геополитически избор, но не успя да изгради трайни основи за върховенство на закона, разделение на властите и свобода на словото (България е на последно място по свобода на словото в Европа бел. ред.). Бедността, безнаказаните корупция и престъпност (България е на първо място в Европа по корупция и организирана престъност бел. ред.) и ниското качество на обществените услуги продължават да прогонват младите и отнемат от бъдещето ни. Но Бойко Борисов е на друго мнение: "Последните 30 години са най-хубавото нещо, което се е случило на страната ни в новата ни история" - написа Бойко Борисов в социалните мрежи. "С много работа и усилия днес България е различна и тук се живее много по-добре. По време на Прехода преминахме през редица трудности - хиперинфлация, масови фалити на банки, пенсии и заплати по няколко долара, опашки пред магазините, празни щандове, блокиране на цялата държава, безнадеждност".

По думите на Бойко Борисов днес това са спомени от миналото. България е член на НАТО и на ЕС, пътуваме свободно по света, БВП бележи ръст всяка година, а безработицата е на историческо рекордно ниско ниво.

По данни на Световната банка, БВП на България на глава от населението през 2008 г. е 7186,1 US$, а през 2016 г. - 7091,32 US$. Бойко Борисов е премиер от 2009 г. насам и от тогава БВП на България не расте, а намалява! А колкото до "историческо рекордно ниското ниво безработицата", повече от половината трудоспособно население на България на днешно време е зад граница. Предимно в ЕС българите работят нискоквалифицирана, нископлатена, вредна за здравето и унизителна за европейците работа. Изпращат пари на роднините си в България, от което България си връзва бюджета.


Още по темата:

Чехия в траур - 30 години от бархетната революция

Цените при комунизма

Стендап шоуто на ГЕРБ

България няма да бъде приета в еврозоната

Ще приватизират БДЖ и Български пощи


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени