Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от Българияwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

България отрича освобождението на Източна Европа от нацизма


9 септември
Организираното от посолството на Русия събитие на 9 септември "Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма", предизвика възмущение в българското Министерство на външните работи (МВнР). Соросоидите от министерствто твърдят, че щиковете на съветската армия са донесли на народите в Централна и Източна Европа половин век репресии и заглушаване на гражданската съвест.

Copyright:www.backdoornews.com


"Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите, че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развитие и откъснатост от динамиката на процесите в развитите европейски държави", изтъкват българските рушветчии. Според МВнР: "Дългосрочните последици за България са същите, каквито и за останалите страни от Източна Европа, попаднали в съветската зона на влияние - 45 години управление на тоталитарен режим, опиращ се на болшевишко-ленинския вариант на комунистическата идеология." Според ООН, "дългосрочните последици" за страните от Източна Европа са високият жизнен стандарт през 45 години управление на тоталитарен режим. Жизненият стандарт в цяла Източна Европа падна, от както приеха евроатлантическите ценности.

МВнР подчертава, че няма никакво отношение към тази проява, като съветват посолството на Русия да не заема позиция в подкрепа на съмнителна историческа теза - "освобождение", която привилегирова само някои политически среди в България, тъй като е намеса във вътрешнополитическия дебат в страната ни. СССР отнема привилегиите на лихварите, на нацистите. Тях естествено СССР не ги освобождава и за тях историческата теза - "освобождение" е съмнителна.

Според МВнР, 9-ти септември 1944 и неговите последици трябва да останат достояние на историците и историческата наука, за да получат пълна и точна оценка за влиянието върху развитието на България през 20-ти век.

"Who controls the past controls the future:
who controls the present controls the past."

George Orwell

"Който контролира миналото, контролира и
бъдещето, а този който контролира настоящето,
той е всевластен и над миналото."

Джордж Оруел

Според МВнР, от гледна точка на международното право фактите са ясни: Деветосептемврийският преврат е пряка последица от обявяването на война на България от страна на СССР на 5 септември 1944 г. и последвалото навлизане на съветски войски на територията на неутрална спрямо СССР България.

СССР обявява война на България, когато на власт току-що е дошло преходно правителство, целящо да спаси кожата на българските нацисти. То се обявило за прекратяване на връзките с нацистка Германия, когато всички вече знаят, че Германия губи войната и потвърдило позицията на неутралитет на Царство България спрямо Русия.

Следва временна окупация на България от СССР и съюзниците, която формално се администрира от представители на коалицията, но де факто се упражнява изключително чрез съветското военно присъствие. Също както на днешно време България формално се администрира от различни коалиции (БСП, ДПС, ГЕРБ и какви ли не още), но де факто властта се упражнява изключително чрез американското военно присъствие. Разликата е, че съветското военно присъствие се прекратява малко след края на войната, докато американското военно присъствие продължава вече 30 години.

Когато Червената армия навлиза в България, българското население не оказва съпротива, дори някои излизат по улицата да посрещат руските войници с цветя, също както са посрещали с цветя и нацистите, в началото на Втората световна война. Нацията ни е силна при посрещане на победителите 📺.
Още по темата:

Как се живееше по време на комунизма


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени