Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от Българияwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

НС реши: Всеки българин ще плати по 600 лв. рекет на САЩ


ген. Константин Попов
19-ти юли е рожденната дата на Димитър Списаревски - пилотът, който загина през 1943 г., сваляйки американски самолет, който бомбардира София. За да бъде унизен българина, бе избрана същата дата 19.07.2019 г., на която Народното събрание окончателно подписа сделката за американските F16 📺. ГЕРБ в прав текст заявиха, че с "новите" изтребители F-16 българите ще препотвърдим геополитическата си ориентация. Джема Грозданова от ГЕРБ настоя, че с модернизирането на ВВС ще се препотвърди евроатлантическата ни ориентация, с което дори и ГЕРБ признават, че покупката има единствено морално, а не практическо значение. F-16 са остаряла бойна техника, които дори самите американци наричат - мъртви соколи. Т.е. покупката има за цел да демонстрираме раболепност пред господарите си отвъд океана.

По думите на Таско Ерменков, премиерът Бойко Борисов лично е настоял парите по сделката да се платят накуп веднага, а първият боен самолет, ако изобщо се стигне до доставката им, ще пристигне най-рано през 2023 г.

Договор означава сключване на сделка, която е изгодна и за двете страни по договора. В случаят договорът между България и САЩ е декларация, в която България се задължава, да плаща рекет на САЩ от над два и половина милиара, а САЩ не поема никакви задължения - нито да достави самолетите в договорения срок, нито те да са без дефекти, нито цената им да бъде фиксирана. Според договора, САЩ нямат задължения към България. България има задължение към САЩ да внесе веднага 2,5 милиарда рекет в американския бюджет.

F-16 и в момента са бракувна стара бойна техника, САЩ вече не ги използват в своята военна авиация. Използват ги само най-смотаните васали на САЩ - Индонезия, Словакия и др. При това Словакия ги купува от САЩ с по $70 млн. по-евтино, от колкото България - бедният купува всичко на по-висока цена.

Copyright:www.backdoornews.com


След 4 часа фарс, парламентът пусна сделката за закупуване на изтребители F-16 и ратифицира четирите договора. Новата управляваща коалиция "ГЕРБ", "ДПС" и "ВМРО" подкрепиха покупката, а "БСП", "Воля", "НФСБ" и "Атака" се обявиха категорично против, най-вече заради високата цена на изтребителите. Четирите международни договора са на обща стойност 1,256 млрд. долара, които българският народ (не рушведчиите от НС) ще плати на американците. По време на дебатите от "БСП" изтъкнаха, че са против сделката за самолетите, тъй като според тях цената е висока, а способностите на бойните машини са намалени. "БСП" и "Воля" дори поискаха гласуването на сделката да се отложи с шест месеца, но предложението не мина.

"Лъжат българския народ, че цената е 2 милиарда и 400 милиона лева, а реално ще е над 3 милиарда. Има 1 млрд. скрити разходи. Сега се опитват отново да ни излъжат и да ни предоставят едни окастрени самолети, които не ни вършат никаква работа. Самолетите F 16 Блок 70 все още не са произведени, не съществуват и не летят" - Румен Гечев.

Валери Симеонов сравни министрите Караниколов и Каракачанов с "Клетниците" на Виктор Юго: "Цената е изключително висока. Изказвам моето съболезнование към финансовия министър Горанов. За тази цена можеше да купим два пъти повече самолети, европейско производство. Красимир Каракачанов и Емил Караниколов изпълняват своите служебни задължения. Те са едни Гаврош и Козет, на барикадата отстояват поставената задача." По думите на Валери Симеонов, първоначалната цена е повишена от 1,8 на над 2 млрд., а срокът за доставка е удължен от 2 г. на 4 г.

Антон Дончев от "Воля" пък сподели, че съболезнованията не трябва да са към финансовия министър, а към пенсионерите, тъй като всеки гражданин на РБ ще трябва да плати за самолетите по около 600 лева по негови сметки. По думите на стройния Каракачанов, "с покупката на F-16 ще сме първата държава на Балканите, която ще има такъв самолет." Това е вярно! Никой вече не купува стари американски бръкми. Турция купува най-съвременните американски самолети "F-35", най-съвременната ПВО "С-400", а България купува музейни експонати, но не да се отбранява, а да спонсорира американската военна промишленост. Да отвори работни места за американци.

"Бил съм десетилетия във ВВС и ще подкрепя с чисто сърце ратификацията, защото знам, че тези момчета и момичета имат нужда от парламент, който работи за суверенна България", коментира и шефът на комисията по отбрана ген. Константин Попов. Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, договорите за F-16 ще дадат възможност на България да укрепи авторитета си и да повиши ролята си като страна осигуряваща стабилност в региона и надежден партньор в ЕС и НАТО.


Още по темата:

Руските С-400 са по-ефективни от американските Пейтриът

България тегли кредит, за да спонсорира САЩ

САЩ настояват и Турция да им стане спонсор

Ф-16 са мъртви соколи

Колко е наемът за военна база? 💂

Борбата срещу САЩ продължава, а всяка смяна на системата е придружена от големи кръвопролития 📺


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени