Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбинаwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Първият осъден за секс по невнимание


изнасилване по невнимание
Върховният съд на Швеция за първи път издаде присъда за "изнасилване по невнимание", позовавайки се на нов закон за изрично съгласие на жената, при сексуални отношения, приет през юли миналата година, съобщава първа програма на германската държавна телевизия ARD: Urteil nach "unachtsamer Vergewaltigung". Das Oberste Gericht Schwedens hat erstmals einen Mann wegen "unachtsamer Vergewaltigung" verurteilt. Aktive Zustimmung ist laut neuem Sexualstrafrecht Pflicht - diese habe aber gefehlt. Von Kai Schlüter, ARD-Studio Stockholm. Stand: 12.07.2019 21:07 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


Според закона, всеки сексуален акт, при който един от партньорите не е дал изрично и ясно съгласие, може да се смята за изнасилване, дори ако „жертвата“ не е казала „не“ или не е демонстрирала несъгласие по какъвто и да е друг начин. Мълчаливото участие в сексуален акт не означава съгласие.

Våldtäkt, sexuella övergrepp och andra sexualbrott.
Ingen har rätt att ha sex med dig om du inte vill. Att göra något sexuellt med någon som inte vill det, är olagligt. Våldtäkt och sexuella övergrepp är olika sorters sexualbrott. Det är aldrig ditt fel om du utsätts. Du har rätt att få hjälp och stöd om du har varit med om ett sexualbrott. Det är ett sexualbrott om någon tar på dig eller får dig att ta på dig själv på ett sexuellt sätt utan att du vill det. Det är också ett sexualbrott om någon utsätter dig för en våldtäkt. Det finns hjälp för dig som varit med om ett sexualbrott. Крайъгълен камък в новото шведско законодателство е влязлото в сила съдебно решение. Според германската телевизия, осъденият мъж продължително време е общувал с обвинителката си чрез интернет, след което тя го е поканила на гости и му е предложила той да остане да спи при нея в леглото ѝ, но тя не му е казала, че ще правят секс. 27 годишният мъж започнал да я опипва, тя била учудена, но останала пасивно да наблюдава, какво ще се случи. И така двамата си легнали - без насилие, без заплахи, без реакция от страна на жената. А на следващия ден, жената подала оплакване за изнасилване. И най-високата инстанция на шведския съд Högsta Domstolen осъдила на лишаване от свобода мъжа за "изнасилване по невнимание".

Според новия закон, не жената трябва да докаже, че не е била съгласна на секс, а мъжът трябва да докаже, че жената е била съгласна на секс. В съда мъжът се защитавал, че приел пасивността на жената като мълчаливо съгласие. Но това не е достатъчно според новия закон. Не е имало активно съгласие на жената за сношение. Мъжът е бил "невнимателен" - пренебрегнал е становището на жената. И новата предпоставка за наказателно преследване - "безгрижно изнасилване", според съда е налице.

След произнасяне на присъдата, жената-обвинител усмихната заявила пред журналисти: "Това е хубав закон, можеш да станеш жертва само като се озовеш в неловка ситуация и да не смееш да направиш нещо или да кажеш, че не искаш."

До края на май 2019 г. в Швеция е имало 7 съдебни процеса за "секс по невнимание", при които не е имало нито насилие, нито заплахи. В САЩ и васалните им Западни държави, от много години омъжени жени могат да съдят съпрузите си за изнасилване. Как тогава мъжът ще може да докаже пред съда, че жената доброволно се е съгласила? Чрез свидетели, т.е. трябва да е имало групов секс? Или ако си е платил на жената за секс?

В западното законодателство се счита за доказано съгласие на хората, в случай че са получили пари за извършване на определено действие. Това ще рече, че единственият сигурен начин, мъжа да докаже своята невинност, е да има разписка от жената, че тя е получила от него пари.

Според новото шведско законодателство, минималната присъда за изнасилване е удвоена и има две нови действия, подлежащи на наказателно преследване: "Изнасилване по невнимание" и "сексуално посегателство по невнимане".

Когато една държава има нужда от безплатна работна ръка, тя увеличава броя на излежаващите присъда, посредством разширяване законите за наказателно преследване. В някои демократични държави - САЩ, Германия, Великобритания, Канада, Австралия, Чили, Южна Африка, част от затворите са приватизирани и като особено печеливши предприятия, техни акции се продават на борсата.


Още по темата:

Писмено съгласие за секс


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени