Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбинаwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Франция въведе данък за американците


Франция данък върху интернет-гигантите
САЩ планират санкции, заради въведения във Франция данък върху доходите от реклами на интернет-гигантите, като Google, Amazon, Facebook, Apple, предаде "The Wall Street Journal": U.S. Launches Probe of French Digital Tax French proposal will apply a 3% tax on revenue that big technology companies reap in France. July 10, 2019 7:35 pm ET. Разследването е по разпореждане на американския президент Доналд Тръмп.

Copyright:www.backdoornews.com


"Съединените щати са много загрижени, че данъкът за цифрови услуги, който се очаква да бъди одобрен от Френския Сенат е несправедлив и е насочен към американските компании", се казва в изявление на американския търговски представител Робърт Лайтизер. Сенатът на Франция гласува за одобрението на новия данък, първият в поредица от предлаганите национални данъци върху цифровите услуги, които се обсъждат в цяла Европа, пише американският вестник The Wall Street Journal. Гласуването дойде само няколко часа след като американският търговски представител Робърт Лайтизър заяви, че неговата служба ще разследва данъка. Предложеният трипроцентен данък върху общите годишни приходи на компаниите, предоставящи услуги на френските потребители, се прилага само за най-големите технологични компании, "където американските фирми са световни лидери", се казва в изявлението на американската администрация. Намерението на Франция е от миналата година. Франция очаква приход от 570 млн. долара от новия налог само през тази година.

Франция и Германия искаха въпросния данък да бъде общоевропейски, но Ирландия се противопостави, защото там големите технологични гиганти се регистрират, когато работят в Европа, за да плащат по-малко данъци. Държави като България не печелят нищо от американските компании, но никога няма да въведат данъци, които да намаляват печалбите на задокеанските им господари.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени