Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от България www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Повечето българи не ходят на почивка


На море
Проучване на социологическата компания "Тренд" и вестник "24 часа", публикувано на 27.06.2019 г. в казионните български медии: Над половината от анкетираните българи (53%) не планират почивка това лято. Основната причина сред посочилите, че не планират да ходят на почивка това лято, е липсата на финансови възможности (62%), като живеещите в столицата и тези с висше образование в най-малка степен изтъкват финансовия аргумент.

Copyright:www.backdoornews.com


Само 43% от пълнолетните българи планират да почиват това лято. Младите и живеещите в столицата са в най-голяма степен планиращи почивка - близо три четвърти от 18-29 г. и две трети от тези на възраст между 30 и 39 години. Хората от провинцията, които идват да търсят работа в София са също под 30 години. При капитализма ако нямаш собствен бизнес, с напредване на възрастта все повече обедняваш.

Над половината (54%) от планиращите почивка, посочват българското Черноморие. Приблизително една трета от планиращите предпочитат да изкарат лятната си почивка в чужбина (Гърция 57%, следвана от Турция с 29%). За 16% от планиращите пък водеща опция през лятото е почивка в планината. Приблизително една пета (19%) от българите, които не планират почивка това лято, споделят, че не са почивали лятото през последните 5-10 години. Към тях се прибавят още 19%, които споделят, че не са ходили на почивка през лятото повече от 20 години. Това ще рече, че 38% или почти половината от българите никога не ходят на почивка.

По време на социализма всички българи ходеха на почивка поне веднъж в годината, а някои и по два пъти годишно. Но ако ти, при демокрацията, можеш да си позволиш да ходиш по няколко пъти годишно на почивка, к'во ти дреме, че повечето твои сънародници само превиват гръб от работа и никога не ходят на почивка? Дори е по-готино малко хора да могат да си позволят почивка през лятото и ти да си един от тези малко хора.


Още по темата:

В ЕС бедните не трябва да имат семейство

Всеки трети българин е (компютърно) неграмотен

От какво се финансира България?


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени