Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от Българияwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Лъжата, че българите са алкохолици


Лъжата, че българите са алкохолици
На 11.05.2019 год. казионните български медии ("Труд", "Днес.бг") публикуваха фалшивата новина, че България е на 8-мо място в света по консумация на алкохол на глава от населението:

"По доходи и заплати може да сме на последно място в Европейския съюз, но когато става въпрос за пресушаване на алкохол сме в челната десетка при това в света! България е на 8-мо място по консумация на алкохол годишно на глава от населението, сочи проучване в последния брой на общомедицинското научно списание The Lancet, цитирано от "Труд". Класацията се базира на актуалните данни на Световната здравна организация (СЗО) и от Глобалното изследване на тежестта на заболяванията (GBDS) на Института за здравни показатели и оценка (IHME). Българите пият по средно 12,8 литра чист алкохол на година."

Copyright:www.backdoornews.com


По данни на Световната банка:
През 2003 г. България е била на 80-то място в света по консумация на алкохол на глава от населението.
През 2010 г. България е била на 27-то място в света по консумация на алкохол на глава от населението. През 2016 г. България е била на 10-то място в света по консумация на алкохол на глава от населението.

Данни на World Health Organization/Световната здравна организация (СЗО) има публикувани последно за 2016 г. Според тези данни, от 2000 г. насетне консумацията на алкохол при българите не се е увеличила.


Още по темата:

От какво се финансира България?


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени