Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от България www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Джебчийката Събка е вече на свобода!


26-годишната жебчийка Събка от Самоводене
26-годишната джебчийка Събка от Самоводене, която опита да обере китайски туристи във Велико Търново, които в крайна сметка я задържаха, само след няколко часа в ареста, вече е на свобода. Събка напусна районното днес по обед и вече се смее и плези на робите, дето бачкат от сутрин до вечер.

Copyright:www.backdoornews.com


Крадлата, заловена от китайски туристи е в занаята от 12-годишна и отдавна известна на властите. "След проверката установихме, че лицето не е осъждано за умишлено престъпление, но тя е известна на полицията още като малолетна (т.е. тя си краде необезпокоявано вече 15 години - бел. ред). Тогава е проверявана за извършени подобни такива престъпления", съобщи Христо Христов, зам.-директор на ОД на МВР – Велико Търново, цитиран от bTV.

"Те просто бяха като смазана машина. Споделих, защото искам българите да видят как се действа в такива ситуации. Те действаха като един. Вероятно всички от тях имаха, познаваха, китайските бойни изкуства", разказа очевидката Галина Александрова, която засне цялата история. На централно и силно оживено място се извършва престъпление и единствените които реагират са жертвите. Останалите - зяпачи, сеирджии, хилещи се глупаво и радвайки се тайно, че те не са ограбените. Както стадо рогат добитък нападнати от лъв не се отбраняват, а се разбягват. Всъщност българите дори и да се осмелят да задържат крадлата, не могат да разчитат, че ще излязат от ареста след 24 часа, както ромите, зад които стои Български хелзинкски комитет.

Велико Търново е топ-туристическа дестинация, но "случайно" в този момент нямало патрулиращи служители на МВР. И когато пострадалите се обадили на спешния телефон, полицаите отишли след 20 минути, при положение че Търново от единия край на града до другия се изминава пеша за 15 минути.

Всъщност жебчийката са я освободили от ареста не полицаите, а българският съд.

"Ние ги хващаме, те ги пускат."
Бойко Борисов


Още по темата:

Авторитетът на България

Оправдаха шведа, който ритна българката в главата

Ром от България рита жена в метрото в Берлин


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени