Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от България www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Великденски подарък: 132 лв. пенсия


Социалната пенсия за старост ще се увеличи
Социалната пенсия за старост ще се увеличи със 7,16 лева от 1 юли 2019 г. За 7,16 лева могат да се купят 4 банички - по една на седмица. Социалната пенсия ще стане 132,74 лв. Това предложение е публикувано за обществено обсъждане, съобщиха за Великден 2019 г. българските казионни медии.

Copyright:www.backdoornews.com


132,74 лв. на месец са приблизително разходите за студена вода, данък сгради и ток, при условие че се отопляваш с парно. Или по-скоро с тези 132,74 лв./месец държавата има предвид да подпомага клошарите, които спят по скамейките и не плащат нито за електричество, нито за отопление или вода.

Увеличението с 5,7% се прави, защото със същия процент от 1 юли ще се актуализират останалите пенсии. Промяната ще засегне над 136 хил. българки пенсионери. Причината е, че вдигането на социалната пенсия води до увеличаване на размерите на пенсиите, несвързани с трудова дейност, които се определят от този размер: пенсия за военна инвалидност, пенсия за гражданска инвалидност, социална пенсия за инвалидност и персонална пенсия. Увеличението на социалната пенсия за старост ще доведе също така до повишаване и на добавките, които се определят в процент от нея. Социалната пенсия за старост от 1 юли ще се вдигне от 125,58 на 132,74 лв. От 1 юли минималната пенсия ще стане 219,43 лв. Средната пенсия ще достигне цели 386,27 лв., което е с 23,45 лв. повече от тази година. С 386,27 лв./месец можеш да покриеш разходите за студена вода, данък сгради, ток и дори и парно, но не трябва да ядеш, да си купуваш лекарства и да ползваш градски транспорт!

Таванът на пенсиите ще се вдигне от 910 лв. в момента на 1200 лв. Във вторник пък ще бъдат обнародвани в “Държавен вестник” промените в КСО. Така хората ще могат да избират по коя формула да се пресмята индивидуалният им коефициент за пенсия в следващите 4 г. Ако искат да се пенсионират по старите правила, трябва да го посочат в новите заявления. НОИ автоматично ще изчислява пенсията в двата варианта и на някои ще дава по-високата.

"Всяка държава, която е закъсала и иска помощи,
ако приведе пенсиите и заплатите такива, каквито
са в България, веднага ще си оправи дефицита."

Бойко Борисов

За сметка на българските пенсионери, българските евродепутати, като ония евроснахи Мария Габриел и Ева Майдел, ще получават по 17.119 лв. на месец + допълнителни надбавки, командировъчни и пътни разходи на членовете на Европейския парламент. Българските евродепутати не ги избира българския народ. От както България е член на Евросъюза, българските евродепутати никога не са гласували за интересите на България.


Още по темата:

Защо разкриха палата на Ангел Джамбазки

Пенсия по държави 👴👵

Имотите на любимците на държавата 🏡

Самолетът на пукналите олигарси струва €180.000

Подготвят отчуждаване на жилища


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени