Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Съдът на ООН прекрати разследването на американски военопрестъпници


равенство пред закона
Два дни след арестуването на Асандж, човечеството узна, че не престъниците ще бъдат съдени, а онзи който ги е разкрил. Международният наказателен съд (МНС) на ООН в Хага прекрати разследването срещу американски престъпници срещу човечеството, съобщи американската телевизия CNN: "International Criminal Court rejects call to investigate war crimes in Afghanistan." By Jennifer Hansler, CNN, Updated 2136 GMT (0536 HKT) April 12, 2019.

Copyright:www.backdoornews.com


Режимът в САЩ е доволен от решението, но защитниците на правата на човека са разочаровани: Международният наказателен съд няма да разследва САЩ за престъпления в Афганистан. Други престъпници също се освобождават от наказателна отговорност. Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства решението на Международния наказателен съд (МНС) да не разследва американски военни за престъпления в Афганистан. "Това е голяма международна победа, не само за тези патриоти, а и за върховенството на закона", заяви Тръмп. Това, което за американците е победа, за човечеството е още един мрачен ден в историята му. Donald Trump повтори резервите на режима в САЩ към МНС, като каза, че установената в Хага институция има "широки, неподлежащи на контрол прокурорски правомощия" и представлява заплаха за американския суверенитет. "Всеки опит за наказателно преследване срещу персонал на САЩ, Израел или други съюзници ще бъде посрещнат с бърз и енергичен отговор", закани се Тръмп.

Ius respicit aequitatem/равноправие или още равенство пред закона или правен егалитаризъм е принцип, залегнал в конституциите на всички държави, един вид общочовешка ценност. Според Ius respicit aequitatem още от римското право, всеки човек е субект на същия закон и никой индивид или група няма правни привилегии. Правният егалитаризъм не приема класовата структура, която установява по ред различни правни практики. Равноправието също така означава равно, еднакво правораздаване, принципът "справедливост за всички", а не само за тези, които могат да си го позволят.

"Geld ist der Gott unserer Zeit
und Rothschild ist sein Prophet."

Heinrich Heine 1841

"Парите са господ на днешно време
и Ротшилд е техния пророк."

Хайнрих Хайне 1841


Още по темата:

Международният съд на ООН няма право да съди САЩ и Израел ⚖️

САЩ обявиха санкции срещу ООН


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени