Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Мрачна дата в човешката история: Асандж го предадоха


Джулиан Асандж е предаден от Еквадор
Интернационалният герой, основател на "Уикилийкс" Джулиан Асандж е предаден от Еквадор. Julian Assange е арестуван от британската полиция 📺 , а за целта Еквадор са им отворили вратите на посолството, съобщиха на 11.04.2019 г. световните медии. Малко по-рано еквадорското правителство го лиши от правото на убежище. САЩ, в своето законодателство не разрешава американски граждани да бъдат предавани на други държави с цел съдебно преследване. Но САЩ изискват от васалните си държави, като Еквадор, България, техните граждани да бъдат предавани на САЩ, ако американците поискат. България не веднъж е предавала свои граждани на чужди държави, за да ги преследват.

Copyright:www.backdoornews.com


Лондонската полиция потвърди, че Асандж е задържан в еквадорското посолство, където почти седем години му бе предоставено убежище, във връзка с искането на Вашингтон да бъде екстрадиран. Арестът е на основание решение на съд в Лондон от 2012 г. Министерството на правосъдието на САЩ по невнимание съобщи преди месеци за съществуването на наказателно производство срещу Асандж, внесено в американски съд през миналата година.
Отпърво американците пробваха да доставят Асандж, чрез обвинения в изнасилване от две жени в Швеция. Междувременно шведските съдилища прекратиха следствието. Бившият сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън, който живее в Русия заяви, че днес е мрачен ден за свободата на пресата. Според Edward Snowden кадрите как посланикът на Еквадор кани в посолството тайната полиция, за да арестува Асандж, ще останат в учебниците по история.

Julian Assange получи гражданство на Еквадор, по време на президента Rafael Correa. А Еквадор взе решение да не му предоставя право на убежище, когато през 2017 г. бе избран (от САЩ) за президент на Еквадор Lenín Moreno/Ленин Морено. САЩ в последните години се провалиха с Цветните революции в арабските държави, но успяха да свалят в Латинска Америка повечето президенти-патриоти, като Cristina Fernández de Kirchner в Аржентина, Dilma Rousseff/Дилма Русева в Бразилия и си назначиха американски мекерета, които да обслужват американските интереси.

За разлика от американците, които ежедневно заливат света с пропаганда и фалшиви новини, Julian Assange е публикувал само истината, за корпорациите, за американските военни престъпления в Ирак, Афганистан и др., за далаверите на Хилъри Клинтън. Американците никога не са отричали, че Джулиан Асандж публикува истината. А повод за преследването на Julian Assange са неговите публикации на истината.

"In a time of universal deceit, telling
the truth is a revolutionary act."

George Orwell

"Във времената на универсална измама,
да казваш истината е революционен акт."Още по темата:

Русия и Германия са заплаха за просперитета на САЩ

Швеция се отказа да съди Джулиан Асандж

Блокираха Джулиан Асандж

Джулиан Асандж получи еквадорско гражданство


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени