Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от Българияwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Най-евтините жилища в София


най-евтините жилища в София
Според публикации в българските казионни медии от 02.04.2019 г., най-евтините жилища в София са панелките в кварталите "Обеля", "Люлин", "Дружба", "Надежда", "Сухата река". Обявените цени на квадрат жилищна площ не са меродавни, тъй като агенции за недвижимо имущество, брокери и частни продавачи лъжата я нямат за нищо.

Copyright:www.backdoornews.com


По думите на специалистът по продажба на имоти Наско Атанасов, 650-700 евро на m2 (обявена, а не действителна площ!) струват коптори в София, строени не с бетон, а с гредоред и стени, вероятно измазани не с хоросан, а с кал. Т.е. най-евтиното полумасивно строителство от преди 09.09.1944 г. Според него 40% от сделките с жилища в София са с панелки.

Най-ниската оферта за двустаен апартамент, готов за живеене, от поне 60 квадрата в момента в столицата е 34.500 евро. Жилището е на последен етаж в стар шестетажен блок в "Дружба-1".

В квартал "Люлин" на София най-ниската оферта е 37.000 евро за обявени (а не реални!) 64 квадрата на четвърти етаж в блок в първи микрорайон. В "Обеля" аналогичен имот е 53.480 евро, намиращ се във втората част на квартала.

В "Надежда" от 1 до 4, двете части на "Свобода" и "Връбница", най-евтината обява за жилище е 37.000 евро и е за панелка от 65 кв. м на последен етаж в стар 4-етажен панелен блок. Подобна е ситуацията и в североизточните гета на София - "Левски", "Хаджи Димитър" и "Сухата река". За най-евтината панелка там се искат почти 74.700 лв. Имотът е на последен етаж в "Левски-В".

В "Обеля" например двустайна панелка, без подобрения, но в нормално състояние, може да се купи за 48.000 евро. Санирането не качва цената, но прави офертата по-интересна за кандидат-купувачите и сделката става по-бързо. В елитните, но не централни райони на София, офертите започват от 70.000 €. В "Изгрев" - квартала на любимците на държавата : Цветан Цветанов, Тетка Цачева, Андрей Луканов и пр. партиен елит, най-евтиният двустаен се предлага за 76.350 евро или повече от двойно по-скъпо от най-евтините жилища в София. При това жилището в "Изгрев" е на партера и цената му на m2 с общите части доближава 1100 евро.

В съседния квартал "Изток" за най-евтиния имот се искат 95.000 евро и става дума за жилище на последен седми етаж на тухлена сграда, строена преди 42 години. На подобен етаж, но в друг престижен квартал "Иван Вазов" най-ниската цена за двустайна панелка е 105.000 евро или по 1544 евро на квадрат.

В "Лозенец" дъното на офертите се държи от двустаен апартамент, за който се искат 62.570 евро. Има и оферта с минимално по-ниска цена за почти същата площ, но при нея става дума за жилище на две нива, като второто е мазето. Т.е. гарсониера в Лозенец се предлага за над 60.000 €. Дори и за него обаче цената на квадрат излиза около 750 евро и ако се пресметне действителната, а не обявената площ на жилището, цената на квадрат ще е примерно 1500 евро, тъй като мазето става само за много бедни хора.


Още по темата:

Подготвят отчуждаване на жилища

Имотите драстично поскъпват

Наемите в София есен 2018


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени