Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от Българияwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Плевнелиев обикаля телевизиите на мутрите


Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев на 24 март 2019 г. в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR (наследник на „MSAT“) на групировката ТИМ, изсипа отново злобата си към президента Румен Радев.

Copyright:www.backdoornews.com


Росен Плевнелиев: "Винаги досега избори се правят със скандали, разправии, партизански подход и битки, вместо да погледнем голямата картина на националния интерес и на нашето място в Европа и света. Аз мисля, че вече не остана и капчица съмнение, че президента Радев не иска да играе президентската роля. Той в трите основни функции на държавния глава вече се провали – нито е обединител на нацията, нито е основният балансьор в демократичната държавност, нито има някаква активна външнополитическа програма."

Т.е. според Плевнелиев, обединителят на нацията трябва да обединява гладуващите хора с любимците на държавата, на които им се отпускат палати на символични цени.

Росен Плевнелиев: "И тъй като той не иска да прави тези основни дейности на държавният глава, ние си даваме сметка, че той цели нещо съвсем друго – той се бори за властта, той иска да е бъдещ министър-председател, синхронизира действията си с опозиционните лидери, изявява се като лидер на опозицията, а не като обединител на нацията. Повече от ясно е, че той има бъдещи политически планове."

Добрият политик има бъдещи политически планове, коруптният само халтури и си спестява (от лобизъм) бели пари за черни дни, когато вече няма да заема доходоносния си пост. Относно твърдението на Плевнелиев, че Румен Радев нямал "някаква активна външнополитическа програма", Радев опита да възстанови някакви отношения с Русия, които Плевнелиев и Борисов систематично разрушаваха през годините. Защото България енергетически изцяло зависи от Русия, българските стоки в Западна Европа никой не ги купува и би било изгодно България да е в добри отношения с Русия и тя отново да изкупува неконкурентните български стоки, както преди 30 години.

Росен Плевнелиев: "Вече трета година от мандата на президента Радев той няма нито един приоритет, той няма ясна идеология, той няма екип, той не е поел нито един ангажимент пред българския народ... Единственото, което той прави, е да се държи популистки."

Плевнелиев е прав, Румен Радев няма идеологията на Цецка Цачева, на Екатерина Захариева, на Цветан Цветанов, на Иво Прокопиев, на Владимир Каролев, на Иво Инджев. Той няма и екип, за да промени нещо. А сама птичка пролет не прави.


Още по темата:

Бойко Борисов моли Путин за прошка 🙏

Иван Костов се обади от небитието


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени