Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбинаwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

САЩ обявиха санкции срещу ООН


Майк Помпео
На 16.03.2019 г. световните медии съобщиха, че САЩ обявяват санкции срещу Международния съд на ООН в Хага. (Ermittlung gegen US-Militärs. US-Sanktionen gegen Strafgerichtshof. Die USA haben Sanktionen gegen Mitarbeiter des Internationalen Strafgerichtshofs erlassen. Grund sind Ermittlungen zu möglichen Kriegsverbrechen gegen US-Militärs in Afghanistan. Die Entscheidung löste Kritik aus. Tagesschau. Stand: 16.03.2019, 12:18 Uhr.)

Copyright:www.backdoornews.com


Сединените щати обявиха, че отнемат визи на членове на Международния наказателен съд /МНС/, участващи в разследването на военните престъпления и престъпления срещу човечеството на американските войски и агенти на ЦРУ в Афганистан или други страни. Държавният секретар Майк Помпео каза, че Вашингтон е готов да предприеме по-нататъшни стъпки, включително икономически санкции, ако съдът за военни престъпления продължи да разследва американски или израелски военнопрестъпници.

"Не е твърде късно съдът да смени курса и настояваме да го направи незабавно", каза Помпео. Съобщението на Помпео за визови ограничения беше първото конкретно действие, предприето от САЩ срещу МНС, откакто Белият дом заплаши с репресии базирания в Хага международен орган през септември 2018 година. Държавният секретар заяви, че визите могат да бъдат отказани и на персонал на МНС, участващ в разследване на съюзници на САЩ, особено на Израел. "Тези визови ограничения няма да бъдат краят на нашите усилия," каза Помпео. "Готови сме да предприемем допълнителни стъпки, включително икономически санкции, ако МНС не промени курса на действията си. Ние сме решени да защитим американския и съюзническия цивилен персонал от страх от несправедливо преследване за действия, предприети в защита на нашата велика нация."

Директорът на международната правосъдна програма на Хюман Райтс Уоч Ричард Дикър заяви, че ходът на САЩ "е чист опит да се тормозят съдии и да се пречи на правосъдието за жертвите в Афганистан" и "явно презрение към върховенството на закона. САЩ са фиксирани върхо отслабване правата на човека в световен план.“

МНС е създаден през 2002 г. за да съди бивша Югославия. Към него до момента са се присъединили 123 държави, но членството в МНС никога не е било ратифицирано от най-восоко стоящите в световната йерархия - САЩ и Израел.


Още по темата:

ООН прецака Боливия

Съдът на ООН прекрати разследването на американски военопрестъпници


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени