Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от Българияwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Борисов: Ние не искаме да се развиваме, а да запазим това, което имаме


Дмитрий Медведев
България не иска нови количества газ, а просто да запази това, което има, каза Бойко Борисов на 04.03.2019 г. на съвместната пресконференця с руския премиер Дмитрий Медведев.

Copyright:www.backdoornews.com


"Относно газовата сфера понесохме големи щети. Особено "Газпром" – тръбите им бяха на Варна и Бургас... Нека ясно да кажа за тези, които критикуват газоразпределителния хъб „Балкан“ – България не иска нови количества газ. Но когато количеството газ към Турция спре, нашите тръби ще се изпразнят. И какво ще правим тогава? (Че за какво тогава е газовия хъб „Балкан“? бел.ред.) Така че България иска поне да запази това, което има“, заяви Борисов. Той посочи, че „Южен поток“ е бил голям проект за 60 млрд. кубика. "А тук става въпрос за 15 млрд. кубика. И да се говори за зависимост при 15 млрд. е абсурдно. Това е интересът на България – да си запазим капацитета поне такъв, какъвто имаме в момента. И това и в Брюксел го знаят.

Защо на Германия е разрешено да строи Втори Северен поток, а на България не е разрешено дори един да построи?

"Quod licet Iovi, non licet bovi."
"Това, което е разрешено за Юпитер,
за добитъка не е разрешено."

- латинска поговорка.
Руският премиер Медведев коментира и проекта АЕЦ "Белене". "Ние сме готови да разгледаме участието си в централата. Нашата компания "Росатом“ има голям опит в участие в подобни проекти.

Бойко Борисов потвърди, че "Росатом" ще участват в конкурса за проекта АЕЦ „Белене“ и ако не го спечелят, ще съдействат максимално, за да се построи. (Като не го спечелят конкурса руснаците, как ще съдействат да се построи с руски реактори? И след като един път е договорено с Русия и тя е доставила реактори, защо сега отново конкурс ще провеждат? бел.ред.)

"Нашата среща се проведе в изключително напрегнато за света време - време, в което надпреварата във въоръжаването надминава това, което беше по времето на Студената война", посочи той. "Аз искам Черно море да е зона на приятелство, на туризъм, на фериботи... то е прекрасно море, но е тясно за военни действия. Затова приканвам НАТО и Русия да седнат на преговори и да вземат решение", призова министър-председателят Бойко Борисов. Т.е. Борисов не може да взима решения, дали в Черно море България ще участва в бойни действия срещу Русия. САЩ и Русия трябва сами да се разберат, Борисов само ще чака заповеди от най-високо ниво.

"С Бойко Борисов приключихме двустранните преговори. Диалогът ни винаги е откровен и конструктивен, обсъдихме доста регионални теми, набелязахме планове за бъдещето и потвърдихме взаимно желание отношенията ни да се развиват в най-различни области“, заяви руският премиер. Това ще рече, че резултатът от срещата между Медведев и Борисов е същият, както резултатът от срещата между Тръмп и Ким Чен-ун. Договори няма, има само добри пожелания за бъдеще.


Още по темата:

НАТО планира да нападне Русия от към Черно море

Бойко Борисов е в еуфория от срещата си с Реджеп ЕрдоганБойко Борисов е в еуфория от срещата си с Реджеп Ердоган

ЕС (не)разрешава "Южен поток" 🛢

Първанов: "Блокирането на руските енергийни проекти трябваше да бъде направено необратимо"

Соломон Паси драпа за атомни бомби в България


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени