Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от Българияwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Италия си изхвърля дизелите в България ♻️


таралясници
Според изследване на Националния съюз на представителите на чуждите автомобилни къщи в Италия износът през 2015 г. е достигнал над 397.000 таралясници, през 2017 г. е надминал 429.000 и само за първите 9 месеца на 2018 година е достигнал 332.000 стари ръждясали коли, предимно за България, споделят на 26.02.2019 г. българските медии.

Copyright:www.backdoornews.com


Според експертите, обяснението е просто – в Италия става все по-трудно карането на стари, най-вече дизелови коли, заради рестриктивните правила за движение на замърсяващи автомобили в градовете. В същото времe в България все още няма забрани за емисиите на отровни газове. Както всички знаят, българските политици са лобисти на западни корпорации. В повечето италиански общини движението на замърсяващи дизелови автомобили отдавна е забранено, а в големите градове се практикуват т.нар. екологични недели, когато движението в центровете на частни автомобили се спира напълно. В центъра на Рим се спират от движение в определени дни дори нови дизелови автомобили Евро 6.

Според италианското проучване в по-голямата си част изнасяните коли за България са над 10-годишни в окаяно състояние. Към София потеглят близо 30% от общия брой изнесени дизелови коли в чужбина. Тази тенденция започва от 2016 г. През въпросната година България е била на първо място в класацията, тъй като Италия е изнесла към нея над 122.000 стари бракми. Следва я Германия с 38 хиляди коли.

България е запазила първенството си и през 2017 година, когато към нея са изнесени 131.000 стари коли. През първите 9 месеца на миналата година пък този брой е 100.000. 65% от изнесените коли втора ръка са дизелови, почти 32% бензинови, като тази тенденция е спазена през всичките години.

През последните години Италия стимулира финансово на няколко пъти онези потребители, които се освободят от замърсяващите си коли за сметка на нови, по-екологични.


Още по темата:

България ще приеме всички изхвърлени от Европа дизели

България е автомобилното гробище на ЕС 🚘

От какво се финансира България?

Вехтошарите на Европа


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени