Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбинаwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Франция извади антисемитизъм-тоягата


Ален Финкелкраут
Когато една нелюбима политическа партия, движение или нелюбим гражданин не може да бъдат обвинени в каквото и да било престъпление, господстващите ги обвиняват в антисемитизъм. Така се случи и с движението "Жълтите жилетки" във Франция, които вече месеци наред смущават идилията на лакея на Ротшилд - Еманюел Макрон.

Copyright:www.backdoornews.com


41.500 французи се включиха в антиправителствения протест, който се проведе на 16.02.2019 г. за 14-ти пореден уикенд. Демонстрантите тръгнаха в ранния следобед от бул. "Шанз Елизе" и се насочиха към Айфеловата кула. Те напомниха пред медиите, че извоюваха отмяна на поскъпването на горивата.

Френският президент Еманюел Макрон заклейми като антисемистки обиди, критиките на участниците от "Жълтите жилетки" към известен интелектуалец - философа Ален Финкелкраут/Alain Finkielkraut, съобщава първа програма на германската държавна телевизия ARD: "Gelbwesten"-Kundgebung. Justiz prüft antisemitische Ausfälle. Nach antisemitischen Beleidigungen auf der "Gelbwesten"-Kundgebung in Paris hat die Justiz Vorermittlungen eingeleitet. Die Angriffe auf den Philosophen Finkielkraut wurden durch Videoaufnahmen dokumentiert. Stand: 17.02.2019, 16:13 Uhr. Полицията се намеси, за да защити философа Ален Финкелкраут, след като той беше "бомбардиран" с обиди и подигравки. Държавният глава заяви, че това е "абсолютно отрицание" на това, което е направило Франция велика и няма да бъде толерирано. Alain Finkielkraut коментира пред в. Journal du Dimanche, че почувствал "абсолютна омраза", насочена към него и се уплашил за живота си, ако полицията не е била там. Финкелкраут е син на полски евреи - имигранти, който изразяваше съпричастност към протестиращите, но изведнъж започна да критикува движението "Жълтите жилетки", да ги нарича гротеска.

Finkielkraut през 2013 год. се изказваше за националистката партия "Front National", че е "единствената партия, която приема на сериозно несигурната идентичност на французите". Но изведнъж по време на предизборната кампания за президент на Франция през 2017 г. Ален Финкелкраут поддържа Manuel Valls от лявата партия, като се изказа против Emmanuel Macron и Marine Le Pen. Аналогично поведение имаше и Михаил Ходорковски по време на изборите за президент в Русия.


Още по темата:

"Жълтите жилетки" се насочват срещу Евросъюза

Французите гледат предимно руска телевизия

Протест срещу антисемитизма във Франция

Макрон е член на тайното общество Билдърбъргски клуб

Терорът в Страсбург е да спре жълтите жилетки

Франция е пред революция

Франция забранява протестите

Видео: Френски боксьор-жълта жилетка бие полицията 📺

Франция арестува 1700 бунтовници


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени