Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбинаwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Лъжите за Венецуела


Тиендитас
На 08.02.2019 г. Reuters, а след тях и всички западни медии публикуваха снимка на блокирана магистрала между Колумбия и Венецуела с изображение на моста "Tienditas/Тиендитас", на който чакали американски камиони със 100 тона хуманитарна помощ - храна и лекарства за Венецуела. Според Nicolás Maduro, целта на американците с хуманитарната помощ е да унижат народа на Венецуела. Тази снимка с блокирания мост се размахваше от медиите като доказателство, че президента Николас Мадуро е диктатор, който обрича населението си на гладна смърт. Министърът на външните работи на САЩ Mike Pompeo заяви, че военните на Венецуела са блокирали моста "Tienditas/Тиендитас", за да попречат на американците, да спасят венецуелския народ от глад.

Copyright:www.backdoornews.com


На 11.02.2019 г. първа програма на германската държавна телевизия "ARD" публикува факти, че това е поредната фалшива новина от американците: Krise in Venezuela. Eine blockierte Brücke an der Grenze zu Kolumbien ist zum Symbol für den Machtkampf in Venezuela geworden. Die USA werten die Blockade als Beweis für eine unmenschliche Politik; im Netz ist hingegen von Fake News die Rede. Stand: 11.02.2019, 16:19 Uhr. Мостът с магистралата "Tienditas/Тиендитас" на границата с Колумбия никога не е бил пуснат в употреба и мрежата по него стои от месеци. В Google Street View има снимка на моста от 2017 г., на която се вижда мрежата, но не се виждат контейнери и ремаркета по моста. И мостът не може да бъде "отворен отново", както гласи пропагандата на "BBC":

Venezuela crisis: Pompeo demands aid corridor opened US Secretary of State Mike Pompeo has demanded Venezuela reopen a bridge on the Colombian border for an aid shipment organised by the opposition. 6 February 2019, BBC News.


Още по темата:

Инвалиди с бели рози срещу Мадуро

Германия отмени признаването за президент Хуан Гуайдо

Самозванецът Гуайдо очаква военна инвазия от САЩ във Венецуела

Джон Болтън: Нашата цел е САЩ да инвестират в нефта на Венецуела


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени