Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбинаwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Самозванецът Гуайдо очаква военна инвазия от САЩ във Венецуела


Хуан Гуайдо
Самозваният президент на Венецуела Juan Guaidó/Хуан Гуайдо съобщи, че не изключва военна намеса на САЩ в южноамериканската страна. В интервю за агенция AFP, цитирано от първа програма на германската държавна телевизия ARD, той заяви, че ще направи всичко необходимо за спасяването на човешки животи. Всички знаем, че американците бомбардираха Виетнам, Сирия, Либия, Ирак, Афганистан, Югославия, България през 1940-те, за да спасят човешки животи.
(Източник: Guaidó erwägt Hilfe durch US-Militär. Um den Regierungswechsel zu erreichen, erwägt Venezuelas Oppositionsführer Guaidó nun auch ein militärisches Eingreifen der USA. Die US-Regierung scheint zudem weitere wirtschaftliche Sanktionen in Erwägung zu ziehen. Stand: 09.02.2019, 03:37 Uhr.)

Copyright:www.backdoornews.com


По-рано американският президент Доналд Тръмп заяви пред телевизия CBS, че не изключва военна намеса. Подкрепен от масивни протести на соросоиди в страната, на 23 януари Juan Guaidó обяви, че поема президентските функции, въпреки че такава възможност не е заложена в конституцията на Венецуела, както и в никоя друга държава на Земята. На 22 януари 2019 г. най-богатата в света държава на петрол - Венецуела беше обхваната от многохилядни протести - броени дни, след като Николас Мадуро встъпи във втори президентски мандат. През май 2018 година той спечели изборите за държавен глава и опозицията бойкотира вота. Мадуро събра 70% от подадените гласове.

САЩ, Канада, латиноамериканските, както и европейските страни с американски марионетни правителства, включително България, обявиха изборите за незаконни и призоваха Мадуро да се откаже от втория мандат. На страната на опонента му Николас Мадуро са Русия, Иран, Китай, Турция, Беларус, Боливия, Никарагуа и Салвадор. Според германската медия, до този момент САЩ опитват да притиснат Nicolás Maduro, като саботират държавния нефтен концерн на Венецуела "PDSVA".

Венецуела под управлението на Уго Чавес национализира с декрет от 01.05.2010 петролните си залежи, при което интернационален арбитражен съд осъжда Венецуела да заплати на Рокфелер (Exxon Mobile), почти един милиард долара обезщетение. Въпреки това тежко наказание, последствията от национализацията са прираст на икономиката на Венецуела - най-големия за Латинска Америка. Hugo Chávez национализира и телекомуникациите и електричеството.

В началото на 1990-те (преди Chávez), енергетиката както и телекомуникациите биват приватизирани във Венецуела. Държавата се намесва, като изкупува 82,14% от акциите на американската корпорация AES Corporation, за 739 милиона US$. Същата AES Corporation, с която по думите на Румен Овчаров, е сключен един от най-тежките договори за България - продажбата на ТЕЦ-Марица Изток, с договориране за десетилетия българското население да изкупува от merican електроенергия на тройна цена.

Според законите във Венецуела, всички чуждестранни енергийни концерни имат право да инвестират, при условие че държавата ще има превес на инвестиции във всяка сфера, а чуждестранните инвеститори играят "Juniorpartner". Това естествено САЩ и западно-европейските им васали очакват да бъде отменено от Хуан Гуайдо.

А какво очакват българските политици, като подкрепят самозванеца: Да инвестират в нефтодобива на Венецуела или да получат тихомълком по някой и друг бонус от американците, тайно на офшорна сметчица?


Още по темата:

Инвалиди с бели рози срещу Мадуро

Германия отмени признаването за президент Хуан Гуайдо

Лъжите за Венецуела

Джон Болтън: Нашата цел е САЩ да инвестират в нефта на Венецуела

Германия: Най-голямата заплаха за човечеството е САЩ

Операция в Залива на прасетата

Операция «Мангуст»


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени