Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбинаwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Франция пречи на „Северен поток-2“


Ostseepipeline
В последния момент Франция се опитва да осуети проекта за газопровод „Северен поток-2“, като го направи по-малко или изобщо неизгоден икономически за Европа, съобщава първа програма на германската държавна телевизия ARD: Nord Stream 2. Kompromiss mit Paris im Pipeline-Streit. Im Streit über die Ostseepipeline Nord Stream 2 haben Deutschland und Frankreich einen Kompromiss gefunden. Er enthält offenbar zusätzliche Auflagen, soll das Projekt aber nicht gefährden. Stand: 08.02.2019, 13:25 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


Франция възнамерява да подкрепи на гласуване в петък предложението на ЕС, което ще даде на блока повече правомощия върху строежа на тръбопровода между Русия и Германия, съобщи говорител на френското министерство на външните работи. Т.е. тръбата ще строят Русия и Германия, но еврократите под ръководството на САЩ искат да имат правомощия, с чужда пита помен да правят.

„Работата с нашите партньори продължава, особено с Германия, за изменения, които могат да бъдат направени в този текст“. Европейските държави все още не могат да постигнат единодушие по отношение на законодателството, като някои от големите държави като Франция, Италия и Испания доскоро не бяха склонни да застанат срещу Германия.

Досега строежът на газопровода беше оспорван основно от САЩ с довода, че по този начин ще се отслаби подкрепата за страните от санитарния кордон - Украйна и Полша, лишавайки ги от транзитни такси. Според американският президент Доналд Тръмп, с този проект Германия става „заложник“ на Русия, като вместо това неговото предложение е Европа да купува втечнен американски газ, естествено на многократно по-висока цена от руския газ.

Според бюрократите от Брюксел, не е ясно как ще завърши вотът, но противопоставянето на Франция лишава Германия от нужната ѝ подкрепа, за да наложи вето на закона. А какво френският народ ще загуби от „Северен поток-2“? Вместо руския газ да минава през една сурия държави, на които Франция да плаща транзитни такси, чрез „Северен поток-2“ Франция ще плаща транзитна такса само на Германия, ако реши да ползва руски газ.

Френският народ нищо няма да загуби от „Северен поток-2“, ще загубят световните лихвари, като Рокфелер, който чрез своите фирми "Exxon Mobil" и "Chevron" владее нефта и газта на САЩ, в недалечното минало се сдоби с нефта на арабските страни, разработен от Jean Paul Getty.

В началото на 21-ви век Рокфелер се опита да прилапа и нефта на Русия, чрез мекерето Михаил Ходорковски, при което Владимир Путин го удари през пръстите. Концерните на Рокфелер бяха изгонени и от Иран и Венецуела, поради което Западният свят саботира икономиката им и призна самозванеца Juan Guaidó/Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела.


Още по темата:

Франция забранява протестите

Терорът в Страсбург е да спре жълтите жилетки

Европа се управлява от яловици ✂

Италия подканва французите да се освободят от колониалния президент Макрон
loading...





Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени