Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от Българияwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Как Западът се подиграва с източно-европейцитеBilla
Еврокомисарят за потребителите Вера Йоурова съобщи на 30.01.2019 г. пред земеделските министри от ЕС, че 20 от изследвани 64 храни, продавани във веригите супермаркети в Източна и в Западна Европа, са показали съществени различия в състава, но не и в опаковката.

Още в началото на 2017 г. стана известно, че западно-европейските концерни са въвели допълнителни поточни линии за производство на храни с вредни съставки за източно-европейците: сланина вместо месо, палмово масло вместо сухо мляко, захар вместо какао. Тези допълнителни поточни линии с вредни храни едва ли ще повишат печалбите на западните концерни. Тяхната цел е да се подиграят с източно-европейците, които по примера на индианците в Америка, които продадоха Манхатън за стъклени перли, източно-европейците отдадоха националните си блага, военните си бази, енергоснабяването си, българите отдадоха златодобива си, срещу обещанията на Запада за собствен бизнес, свободно придвижване зад граница и свобода в потребителския избор.

Copyright:www.backdoornews.com


Резултат от тестовете, извършвани в изследователския център на ЕС, който трябва да установи продават ли се хранителни стоки с еднакви етикети и различно съдържание: "Двойното качество не е мит", заяви еврокомисарят като съобщи, че Комисията вече е получила данни от 19 държави и в момента сравнява състава на 140 продукта. През 2018 г. Изследователският център изготви методология за сравнение, но тя трябва да обхване по-голям брой страни, за да се установят проблемните групи страни.

Словакия бе първата държава от Източна Европа, която алармира за двойното качество и настоя за ежемесечни доклади от Европейската комисия за установените различия, както и за включването на хранителните стоки в новото европейско законодателство за защита на потребителите, което се преговаря в момента между евроинституциите. Словакия, беше подкрепена от Чехия, Литва, Словения, Хърватия, Унгария и България. Европейският парламент вече е готов с предложение, според което стоките, които изглеждат по един и същи начин с тези, продавани в други държави членки, да бъдат идентични като състав и съдържание, ако се продават под едно и също име и марка.

Разкритията за двойните стандарти в ЕС бяха публикувани още в началото на 2017 г. Проектът за ново законодателство за защита на потребителя беше внесен през април 2018 г. но едва ли ще влезе в сила и през 2019 г. Той включва промени в директивите за нелоялните търговски практики, за правата на потребителите, за търговските договори и за обозначаването на цените.


Още по темата:

Дискриминацията в Евросъюза

Мая Манолова ще бори двойните стандарти в ЕС

Бедният купува на по-висока цена
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени