Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от Българияwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Цената за храна расте с 2% на седмицахладилник
Анализ на Държавната комисия по стоковите борси и тържища съобщава, че цените на основните хранителни продукти се увеличават, при това с 2% само за изминалата седмица, цитира на 28.01.2019 г. телевизия Bulgaria ON AIR на групировката ТИМ. С 20 ст. се е увеличила цената на кравето сирене на едро, с 10 ст. тази на кравето масло. Увеличение има и при зеленчуците, а в някои градове са се увеличили цените на брашното, пилешкото месо и яйцата с около 10-15 стотинки.

Copyright:www.backdoornews.com


"Цената на хляба е производна на цената на суровините и труда. В България цените на всички продукти, участващи на пазара, се определят по конкурентни закони. Държавата има една единствена роля – да създаде конкурентоспособна среда", обясни Марияна Кукушева от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. За разлика от България, в западните индустриални държави от ЕС, както и в САЩ, държавата изкупува храните от производителите скъпо, а ги продава на супермаркетите евтино. Тези държави нямат "конкурентни закони" по отношение на храната, както България.

Според Симеон Присадашки от Асоциацията на млекопреработвателите: "Цените се определят спрямо търсенето и предлагането. Вървим напред!"


Още по темата:

Цени и заплати при социализма
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени