Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от Българияwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Решено, България спонсорира САЩ с 1,8 млрд.


F-16 модел 1974
На 16.01.2019 г. българските казионни медии съобщиха, че парламентът е дал зелена светлина за купуването на "нови" изтребители F-16 модел 1974 г., с което България става спонсор на американската икономика. 130 "народни" представители от ГЕРБ, ДПС и ВМРО гласуваха "За" решението, правителството да започне преговори със САЩ за купуването на изтребители F-16V Block 70. БСП умишлено са изтеглили своите депутати, да не гласуват. Против бяха 84 депутати от Атака, НФСБ и Воля. Най-късно сега на българите стана ясно, защо кресливите майки с уж болни деца ♿ отстраниха Валери Симеонов.

Copyright:www.backdoornews.com


С решението си парламентът дава правото на кабинета да допусне ”отклонения” от заложените в конкурса изисквания. Тези отклонения означават, че вече цената, срока на доставка и начин на плащане може да бъдат още по-неизгодни за България, защото вече няма конкурс.

Възможно е да се стигне освен до увеличаване на цената и до варианта първите изтребители да бъдат доставени по-късно от 2 години след подписването на договора, каквото беше досегашното изискване. Освен това при преговорите е възможно да се търси и нова схема за изплащането им. България настоява това да стане разсрочено през следващите 10 години, но е възможно при санкция от финансовото министерство те да бъдат изплатени за по-кратък период, което силно ще влоши жизнения стандарт на българите. Първоначалната оферта на САЩ за антикварните изтребители F-16 надвишаваше тавана на бюджета от 1.8 млрд. лева с ДДС, но българските политици очакваха да се стигне до компромисен вариант, каквито ангажименти поеха официални американски представители.

Основният конкурент на САЩ за поръчката беше Швеция с "SAAB", които получиха шут в задника от българското решение и съобщи, че американското предложение не отговоря на българските изисквания. Военният министър Красимир Каракачанов нападна противниците на сключването на сделката, като от своя страна ги обвини, че говорят неистини и спекулират. "Ако купим F-16 ние ще имаме най-модерното оръжие на Балканите", настоя военният министър.

Красимир Каракачанов си взе поука от протестите на циганите, които искаха оставката му и взе единствено правилното решение.


Още по темата:

Руските С-400 са по-ефективни от американските MIM-104 Пейтриът

България тегли кредит, за да спонсорира САЩ

САЩ настояват и Турция да им стане спонсор

САЩ: Ф-16 са мъртви соколи

Видео: МиГ-21 свалят F-16

Колко е наемът за военна база? 💂

Борбата срещу САЩ продължава, а всяка смяна на системата е придружена от големи кръвопролития 📺

България е автомобилното гробище на ЕС 🚘

От какво се финансира България?


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени