Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбинаwww.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Подлъгаха евро-дипломатите с фишинг


Обманули евродипломатам с фишингом Излъгаха евро-дипломатите с фишинг
фишинг
Хакнаха дипломатическите съобщения на Европейския съюз, предаде "Ню Йорк Таймс": Hacked European Cables Reveal a World of Anxiety About Trump, Russia and Iran. The European Commission’s headquarters in Brussels. The compromised cables showed the huge desire by hackers to sweep up even the most obscure details of international negotiations. Credit Francisco Seco/Associated Press. By David E. Sanger and Steven Erlanger. Dec. 18, 2018.

Copyright:www.backdoornews.com


В продължение на няколко години са били прихванати хиляди съобщения, в които дипломати обсъждат президента на САЩ Доналд Тръмп, световната търговия и изразяват безпокойство за отношенията с Русия и Китай и риска от съживяване на иранската ядрена програма. В някои от прихванатите съобщения дипломати описват срещата между Тръмп и руския президент Владимир Путин на 16.07.2018 в Хелзинки, като "успешна (но само за Путин)". Европейски официални лица твърдят, че информацията, класифицирана като строго секретна, не била засегната от хакерските атаки, които продължили години.

В друго съобщение се дават подробности за частна среща между китайския президент Си Дзинпин и европейски официални лица, която се е провела по-рано тази година. В нея Си е цитиран да казва, че Китай "няма да се поддаде на тормоза" от страна на Вашингтон, "въпреки че една търговска война би навредила на всички".

В трето съобщение Каролин Вичини, зам.-ръководител на мисията на ЕС във Вашингтон, препоръчва дипломатите на търговския блок да описват САЩ като "нашия най-важен партньор", въпреки че предизвиква Тръмп "в области, в които има разногласия със САЩ (например климата, търговията, иранската ядрена сделка)". Редица други институции, включително ООН, са били засегнати от атаките. Експерт коментира пред "Ню Йорк Таймс", че методите, използвани от хакерите, са подобни на тези, които преди са били използвани от китайската армия. "След почти десетилетие в борба с китайски кибероперации няма съмнение, че тази кампания е свързана с китайското правителство", посочи той.

Но най-интересното от новината е, че хакерите са използвали много стар, прост и отдавна известен на всеки средно интелигентен човек, метод. Технологията на фишинг е описана подробно още през 1987 г., а терминът се появява на 2 януари 1996 г. в новинарската група alt.online-service.America-Online Usenet. Хакерите са разпращали фишинг e-Mail, с които са подлъгали евро-дипломатите, че ще има келепир ако кликнат. На днешно време трябва да си много глупав, за да клъвнеш на Phishing. Очевидно американците си подбират евродипломати по слабоумие, че да са верни на САЩ.


Още по темата:

Магистрати, полицаи и бизнесмени си събуват гащите в интернет 🍆
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени