Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от България www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

80% от българите живеят в мракмладите българи не се интересуват от художествена и научна литература
Според данни от Националния статистически институт, публикувани на 19.12.2018 г. в казионните български медии, само 20% от българите съобщават, че ползват интернет за информация и знания. Като се вземе под внимание фактът, че Гугъл по собствени изявления намалява видимостта на медии, които пречат на американската пропаганда, а евроснахата Мария Габриел ги издирва и наказва, то голяма част и от тези 20% българи живеят в пълно информационно затъмнение. Но все пак тези 20% са на правилен път и не разчитат да се информират от телевизията на Световния еврейски конгрес bTV и телевизията на шведските лихвари NOVA.

Интернет, според проучването на НСИ, се ползва основно за социалните мрежи – 41%, за 29% той служи както за работа, така и за забавление. За работа - това ще рече, че четат обявите за работа, а за развлечение - запознават се по Фейсбук и от време на време кликват на външни препратки към уебсайтове, които алгоритъма на Фейсбук им препоръча. А това са предимно медии за разпространяване на фалшиви новини.

Copyright:www.backdoornews.com


74% от младите хора, 15-29-годишните, не посягат към книгата като източник на знания и емоции. Това показват данните от Годишния доклад за младежта за 2017 г., който се изготвя от Министерството на младежта и спорта за всяка предходна година.

66% от младите българи не се интересуват от художествена и научна литература. Само за една трета от тийнейджърите (29%) четенето е част от ежедневието, като момичетата четат два пъти повече от момчетата.

По време на комунизма имаше тенденция децата да имат по висок образователен ценз от своите родители. Голяма част от студентите през 1960-те и 1970-те бяха деца на неграмотни родители.

При демокрацията има обратна тенденция: Деца от родители с висше образование, не са прочели една книга през живота си. Такива млади хора естествено не уважават родителите си, те нямат общ език с тях. С такива хора не трябва да се говори с дълги изречения, те схващат само отделни думи. На днешно време родителите са заети средно по 12 часа на работното си място и децата ги възпитават социалните мрежи.


Още по темата:

Всеки трети българин е (компютърно) неграмотен

1/3 от американците са невежи


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени