Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от България www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Уволниха лекар на годинатад-р Георги Алексиев
На 16.12.2018 г. българските казионни медии съобщиха, че тази седмица отличеният за най-добър лекар за 2018 г. в Югозапада д-р Георги Алексиев беше освободен от работа в болницата в Сандански. Той събра подкрепата на десетки колеги и пациенти във "Фейсбук", а днес в Сандански е планиран и протест срещу решението д-р Алексиев да бъде уволнен. Но във форумите в интернет, соросоиди го хулят, без да го познават лично.

Copyright:www.backdoornews.com


"Преди 8 години бях прострелян в сърцето. Д-р Алексиев ме дари с втори живот, за което аз съм много благодарен [...] Сигурно няма друга държава, в която един такъв лекар може да бъде уволнен", каза Илия Апостолов, който е сред протестиращите пред bTV. Управителят на болницата в Сандански д-р Томов освободил Алексиев заради "трудния му характер и лошо отношение към пациенти". "Аз го попитах дали това е свързано с професионалните ми задължения, той ми каза на мен, а след това и в общинския съвет, че като професионалист към мен няма никакви претенции, дори си е поверил сам живота два пъти в ръцете ми. Майка му също съм оперирал, така че като професионалист той няма забележки. Това, че съм по-груб в изразите, карам се с персонала – аз, когато съм го правил това нещо, пак е било в естеството на работата, защото хирургията е взимане на решения. За да вземеш едно решение – човек да живее или не, трябва да си смел. В тези моменти човек може малко да изпуска и нервите си. Но това не може да бъде основание да се освободи доказал се специалист, независимо дали става дума за мен. В нормална европейска държава това не би се случило никога", възрази д-р Георги Алексиев.

Уволнения на доказали се специалисти в България не е изключение, а правило. Задокеанските господари на българите провеждат реформи в образованието им, да увеличат неграмотността, провеждат дисгеника на населението им, като уволняват кадърните, а паралелно финансират хора с генетични увреждания и вродено слабоумие, да могат те да имат многобройно поколение, което да измести талантливите и здравите.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени