Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Терорът в Страсбург е да спре жълтите жилетки


Шериф Шекат/Cherif Chekat
Според първа програма на германската държавна телевизия ARD, "терористът" Шериф Шекат/Cherif Chekat е отдавна криминално проявен и съден за криминални престъпления (грабежи) във Франция, Германия, Швейцария и Люксембург. Това не е профил на религиозен фанатик. Пет години от живота си Шериф Шекат е прекарал в затвори за криминални престъпления и в момента има множество висящи дела. (Източник: Anschlag in Straßburg. Was bislang bekannt ist. Stand: 12.12.2018, 16:34 Uhr.)

Copyright:www.backdoornews.com


Няколко часа преди терористичния акт, френската полиция е обискирала дома на Chérif Chekatt, но него не са го намерили, за да го арестуват за поредното криминално престъпление. Френски войници, които са охранявали коледния базар в Страсбург, са открили стрелба по Шериф Шекат, след като той бил започнал да стреля по хората. А дали не са започнали да стрелят по него, защото полицията го е издирвала? И дали жертвите са пострадали от куршумите на терориста, а не на полицията?

По думите на френски военен (а не на посетителите на базара) терористът целенасочено е стрелял по случайни хора от улицата и бил крещял "Аллах акбар". (Ein Militärsprecher sagte, der Verdächtige habe gezielt Zivilisten ins Visier genommen.) По думите на френския министър на вътрешните работи Christophe Castaner, терористът между 20 и 21 часа на няколко пъти е попадал в престрелка със силите на сигурността и полицейски патрули. Т.е. Chérif Chekatt е бягал от полицията и вероятно е решил да се скрие в тълпата на коледния базар, като е разчитал, че полицията няма да открие огън по него, на такова оживено място. Поне така го представят холивудските екшън филми - полицаите не стрелят по престъпници, когато има риск да убият случайни хора на улицата. Ако Chérif Chekatt е бил наистина въоръжен и е бягал от полицията, то той няма да стреля по хората на базара, а по онези, които го преследват. Кулминацията на терористичния акт в Straßburg от 11.12.2018 е, че множество френски политици апелират към протестиращите "жълти жилетки", да преустановят протестите заради случилото се в Страсбург. (Източник: "Gelbwesten" nach dem Anschlag. "Wir müssen weitermachen." Nach dem Anschlag in Straßburg haben mehrere Politiker an die "Gelbwesten" appelliert, ihre Proteste einzustellen. Ein Demonstrationsverbot gibt es bislang nicht. Und die Bewegung bleibt fest entschlossen. Stand: 12.12.2018, 21:53 Uhr.)

В социалните мрежи французите веднага реагираха, като обвиниха френското правителство за терористичния акт, с цел да забрани протестите. Единствено крайно леви и крайно десни френски политици (Jean-Luc Mélenchon) не подканват "жълтите жилетки" да престанат да протестират. Дали французите ще устоят на натиска и ще продължат да протестират, ще стане ясно в идната събота 15.12.2018.


Още по темата:

"Жълтите жилетки" се насочват срещу Евросъюза

Французите гледат предимно руска телевизия

Франция извади антисемитизъм-тоягата

Франция арестува 1700 бунтовници

Видео: Френски боксьор-жълта жилетка бие полицията 📺


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени