Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Най-старата руска соросоидка хвърли топа


Людмила Михайловна Алексеева
На 91 години в Москва хвърли топа най-възрастната соросоидка/правозащитничка в Русия - Людмила Михайловна Алексеева, съобщават световните медии. В Русия я наричат "Бабушка интриг и провокаций в молодости сотрудничала с КГБ, а позднее была завербована иностранными спецслужбами" /"Бабата интригантка и провокаторка, която в младостта си е работила доносница за КГБ, а по-късно е вербувана от чуждестранно разузнаване". Здравословното състояние на Алексеева беше силно влошено в последно време.

Copyright:www.backdoornews.com


Тя беше член на московската Хелзинкска група и член на Съвета по правата на човека към президентската администрация. Родената през 1927 г. Людмила Алексеева е сред участниците в дисидентското движение в бившия Съветски съюз, за което получава американско гражданство. През 1976 г. бабата интригантка и провокаторка става съоснователка на Хелзинкската група, а година по-късно емигрира в САЩ. Там работи в диверсионните радиостанции - Радио „Свободна Европа“ и "Гласът на Америка". През 1993 г. Людмила Алексеева се връща отново да мъти водата в Русия. Тя е сред активистите на движението "Стратегия-31", което се бори за свобода на събранията. Людмила Алексеева е обвинявана многократно в обслужване на американските интереси, готова даже с оръжие в ръка да се сражава за САЩ:

«Гражданка США г-жа Алексеева принесла присягу на верность Соединённым Штатам, полностью отреклась от России и обязалась даже с оружием в руках сражаться только на стороне США.»
Ирина Яровая - депутат Государственной думы от «Единой России».

***

Казват, че злодеите живеели дълго, от страх да застанат пред оня, другия съд там горе.


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени