Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

САЩ - нов рекорд в търговския дефицит


Xi Jinping - Trump
САЩ отбеляза нов рекорд в търговския дефицит за последните 10 години. Вече никой не купува "Made in USA" и свързаните с мита мерки на администрацията на президента Доналд Тръмп, целящи да се свие търговския дефицит, очевидно се оказаха неефективни, коментира Ройтерс.

Слабият интерес към американски стоки е породен от несъответствие между качество и цена, но и от външната политика на САЩ, която провокира антиамериканизъм, както и безграничната алчност на американските лихвари и предприемачи.

Copyright:www.backdoornews.com


Министерството на труда заяви в четвъртък 06.12.2018, че търговският дефицит на САЩ е нараснал до 55,5 млрд. долара – най-високото му ниво от октомври 2008 г. Причината е, че САЩ се превръщат в страна импортьор. Вносът на стоки в Америка е нараснал от 0,2% на 266,5%. Политически чувствителният търговски дефицит с Китай е нараснал със 7,1% до рекордните 43,1 млрд. долара през октомври. Вашингтон наложи мита върху китайски стоки за 250 млрд. долара. Китай отговори с мита върху вноса на стоки от САЩ, включително соя. Американският президент Доналд Тръмп отдавна напада търговския излишък на Китай със САЩ и обвинява Пекин, че не играе честно в търговията. ("На кривия пенис, космите му пречат").


loading...


Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени