Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Университетът на Сорос напуска УнгарияДжордж Сорос
Действалият 26 години в Будапеща институт на Джордж Сорос, наричан "Централноевропейски университет", дал на хиляди соросоиди от Източна Европа възможности за кариера, окончателно обяви, че ще премести всички акредитирани от Сорос програми във Виена.

Copyright:www.backdoornews.com


Това обяви в съобщение, публикувано на уебсайта на института под заглавие: "ЦЕУ е прогонен от Унгария", текстът обяснява, че прехвърлянето се обявява сега, "за да гарантира, че ще може да запише нови студенти навреме за началото на следващата академична година". Университетът обвинява унгарските власти в "нарушаване на академичната свобода".

Новото законодателство в Унгария изисква чуждите университети да имат кампуси и в страната си на произход. А ЦЕУ, наричан често "люпилня за соросоиди", както и Нов български университет нямат кампуси в страната си на произход, защото не са никакви университети, а институции за подготовка на колаборационисти, джендър активисти, саботьори, доносници, национални предатели.

Брюксел е възмутен от Унгария. На 07.12.2017 ЕС подаде съдебен иск до Европейския съд срещу Унгария, че с новия си закон гони Сорос. В момента Европейската комисия е подала молба, този съдебен процес срещу Унгария да се ускори, съобщава първа програма на германската държавна телевизия ARD: CEU in Budapest. Die Soros-Uni gibt auf. Lange hielt sie dem Druck der ungarischen Regierung stand - nun gibt sich die vom US-Milliardär Soros gegründete Zentraleuropäische Universität in Budapest geschlagen: Der Großteil des Lehrbetriebs wird nach Wien verlegt. Stand: 03.12.2018, 20:45 Uhr. Също немски политици - Kai Gehring, Manfred Weber (CSU) настояват Германия да подкрепи Джордж Сорос.

По думите на ректорът на ЦЕУ проф. Майкъл Игнатиеф/Michael Ignatieff: "ЦЕУ бе прогонен. Това е безпрецедентно. Американска институция бе изхвърлена от страна, която е съюзник на НАТО. Европейска институция е изхвърлена от страна - членка на ЕС." Central European University на Сорос е основан от дисиденти от Вишеградската четворка и първоначално е функционирал в Прага, Варшава и Будапеща. От Чехия "творческия колектив" е бил прогонен от Václav Klaus, а след това и от Полша.


Още по темата:

"Отровено общество" на Сорос напуска Унгария

Сорос се измита от Унгария

Соросоиди протестират в Унгария

Унгария гласува 'Стоп-Сорос-пакет'
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени