Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от чужбина www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Германия закрива 1,3 млн. работни места до 2025 г.Wolfgang-Hubertus Heil
Дигитализирането и техническият прогрес ще донесат на Германия закриване на 1,3 млн. работни места до 2025 г., съобщава първа програма на германската държавна телевизия ARD: Qualifizierungschancengesetz. Weiterbildung für den Wandel. Die Anforderungen an Arbeitnehmer ändern sich wegen der Digitalisierung rapide. Um sie dafür fit zu machen, hat der Bundestag das Qualifizierungschancengesetz beschlossen. Es gab auch weitere Reformen. Von Sebastian Friedrich, ARD-Hauptstadtstudio. Stand: 30.11.2018, 14:04 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


През същия период обаче ще бъдат открити нови 2,1 милиона работни места, за които ще са нужни работници със съответна квалификация, която днешните работници нямат. Например работниците, които поправят покриви, в бъдеще ще трябва да могат да управляват дрони, които ще им помагат по-бързо и по-безопасно да намират повредите по покривите.

Новата дума в немския език е "Qualifizierungschancengesetz", в буквален превод "закон за учредяване на шанс за квалификавия". Според опозиционните партии "Grünen" и "Linken", законът не е за всички: "Schaffen sie endlich einen Rechtsanspruch auf Weiterbildung, das ist nämlich das, was Erwerbslose und Beschäftigte brauchen!"

Немските политици са изключително хитри и далновидни и най-вероятно с новия закон умишлено не учредяват законно право на всеки за повишаване на квалификацията, за да могат по този начин да се отърват от гастарбайтерите от ЕС. Първата стъпка в тази насока бе, когато Германия през 2016 г. отмени социална помощ за чужденци от ЕС, които са работили по-малко от 5 години в Германия. От тогава започнаха много българи-емигранти да се връщат в България, от тогава започнаха наемите в София да се повишават. И както изглежда, до 2025 г. техническият прогрес на Запада ще реши демографската криза на българите.
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени