Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Откраднаха личните данни на половин милиард душиMarriott International
Най-голямата верига хотели в света - Marriott International призна, че хакери са проникнали в базата данни на компанията и са откраднали личните данни на 500 милиона гости, информира първа програма на германската държавна телевизия ARD: 500 Millionen Kunden betroffen. Hackerangriff auf Marriott-Gruppe. Stand: 30.11.2018, 14:04 Uhr.

Copyright:www.backdoornews.com


Компанията предприела разследване и установила, че е "имало нерегламентиран достъп до мрежата Starwood от 2014 г.". Веригата открила, че "неупълномощена страна е копирала и криптирала информация, и предприела стъпки към премахването й". Хотелите в мрежата Starwood включват Westin, Sheraton, Four Points by Sheraton, Le Méridien, St. Regis, W Hotels.

Подобни мащабни кражби на лични данни в миналото: През 2013 г. от Yahoo бяха откраднати личните данни и пароли на 3 милиарда акаунти. През 2014 г. откраднаха от Ebay личните данни на 145 милиона потребители. При всички случаи обект на кражби са имената на потребителите, E-Mail-адресите им, телефонните им номера, паролите за достъп и домашен адрес.

Но такава новина не е интересна за 99% от българското население, както и голяма част от населението на Беларус, Украйна, Русия и пр. източно европейски държави. На тези хора не може да се обясни кого интересуват личните данни на хората, не може да се обясни, че американците насочват оръжията си по мибилните телефони на жертвите, не може да се обясни защо Google от няколко години регистрира нови Account само срещу отдаване номера на мобилния си телефон. А на регистрирани в миналото безплатни E-Mail, периодически притиска потребителите да отдадат номера на телефона си, за да "защители" акаунта си. На простите хора не може да се обясни защо OLX (бившият "Продавалник") регистрира нови акаунти само срещу отдаване номера на мобилния телефон. Тези хора се регистрират с номера на мобилния си телефон без да се замислят в "руската" социална мрежа ВКонтакте, Viber, WhatsApp. На такива хора не може да се обясни какво е метаданни на потребителите и защо всички служби, банки, много от магазините, лекарите и пр. им искат телефонния номер.

Ако кажеш на простите хора, че телефонните им номера ги продават, те те поучават, че това не е възможно, че те нямат какво да крият. Простите хора са щастливи, а ти, дето им обясняваш имаш параноя.
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени