Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от България www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Северин е преместен от затвора в болницаСеверин Красимиров
На 20.11.2018 г. казионните български медии съобщиха, че Северин Красимиров, обвинен за изнасилване и убийство на тв водещата Виктория Маринова, ще бъде преместен от затвора в психиатрия за изследване. Той ще бъде настанен за един месец в психиатричното отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч, реши днес Окръжният съд в Русе. Искането бе отправено от Окръжната прокуратура.

Copyright:www.backdoornews.com


Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев обясни, че по всяко едно дело се назначават съдебно-психиатрични експертизи, които дават становище за вменяемостта на обвиняемите. "Това дело не е изключение и по него също сме назначили такава експертиза", каза Георгиев. Адвокатът на обвиняемия също заяви, че е необходима психиатрична експертиза.

По принцип в едно наказателно дело прокурорът обвинява извършителя на престъплението, а адвокатът търси смекчаващи вината обстоятелства, като например психическо заболяване. В случая, прокурорът търси смекчаващи вината обстоятелства за Северин.

Освен това съдебно-психиатрични експертизи по целия свят се провеждат не за един месец, а за един час. За съдебно-психиатрични експертизи не е необходимо обвиняемия да бъде при болнични условия. Преместване на извършители на тежки престъпления от затвора в болница се извършва, когато престъпникът е в опасност за живота и трябва да бъде настанен в интензивно отделение, да му се прелива кръв, да е на инфузии - условия, които няма в затвора. За освидетелстване на психично болни никъде по света не биват настанявани в стацонар за един месец. В България хора, болни от тежки заболявания ги приемат в болница по клинична пътека за максимум 5 дни. След което ги изписват от болницата, независимо дали са се подобрили за тези 5 дни. Очевидно клиничните пътеки не важат за такива като Северин Красимиров, който ще отмаря 30 дни в болница.

Според окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев, имало справка от Центъра за психично здраве в Русе. В нея се посочва, че обвиняемият е диагностициран с умерена степен на умствена изостаналост. Учил е и в помощно училище в Русе. Има намалена работоспособност с решение на ТЕЛК. Пред съдията Красимиров каза, че не е получавал обезщетение. "Все обстоятелства, които на нас ни станаха известни по време на разследването и които искаме да проверим до каква степен му се отразяват на вменяемостта", според окръжния прокурор на Русе.

По време на заседанието в съда стана ясно, че в Германия обвиняемият опитал да се самонарани. "Има становище от колегите ни в Германия, предупредили са ни да сме внимателни и сме взели всички необходими мерки", коментира Георгиев. Опитът за самонараняване естествено не е бил от угризения на съвестта за извършеното престъпление, а за създаване на условия да бъде преместен в болница и от там по-лесно да избяга. Именно затова са предупредили германците.

По време на днешното заседание обвиняемият говореше неясно. В нощта преди престъплението бил на празненство по случай рожден ден, пил уиски, бира, пушил и "нещо". "Смятам, че той говори истината", каза окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. На 22.06.2017 г. "НСИ" публикува статистика за бедността в България, според която всеки трети българин, 34.5% от населението не могат да си позволят да ядат месо, пиле или риба поне през ден. Но Северин не е обикновен българин, той е баровец, който няма завършен осми клас, има намалена работоспособност с решение на ТЕЛК, няма постоянна работа, но пие уиски, купува си скъпи наркотици и по цели нощи се весели в заведенията.

Северин/Селяйдин Красимиров каза още, че му било причерняло пред очите. Обясни, че в определени моменти, като се ядосал, трудно му минавало. И друг път изпадал в подобно състояние, като даде пример, че това се е случвало в Германия, където бил при майка си. Той каза още, че след престъплението се уплашил и искал да отиде при майка си в Германия. Знаел, че ще го хванат и чакал това.

Характерно за психично болните е честа смяна на настроението. Т.е. като се ядосат, бързо им минава. Напротив, характерно за психопатите е да се фиксират в ядове и сами да търсят за какво да се ядосват.


Още по темата:

Северин не тичал с телефона на Виктория, а го бил заровил
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени