Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Новини от България www.backdoornews.com
Новини Политика Информация за емигранти Здраве Високи технологии Изкуство

Евроснахата Мария Габриел ще бори информативните медиикой е собственик на bTV
"Twitter, Facebook, Google и Mozilla поеха ангажимент да направят конкретни стъпки за намаляване на видимостта на фалшивите новини. Ако до края на декември това не се случи, ще предложа друго решение, в това число и с регулаторен характер. Не могат да ме убедят, че фалшивите акаунти не могат да бъдат махнати," заяви евроснахата Мария Габриел, цитирана от казионните български медии на 11.11.2018 г. (Източник: "Мария Габриел - Дезинформацията руши доверието помежду ни". Автор: news.bg)

Copyright:www.backdoornews.com


"За никого от нас не е тайна, че разпространението на дезинформация онлайн вече заема застрашителни размери. Тя ерозира доверието на гражданите и поражда растящо недоверие в традиционните медии." Под "традиционни медии" евроснахата Мария Габриел има предвид телевизията на Световния еврейски конгрес - БТВ, телевизията на шведските лихвари - Нова, които според американското законодателство са чуждестранни агенти, но само в случай, че заливат американския народ с пропаганда, а не народите на американските васали. Към "традиционните медии" Мария Габриел вероятно има предвид и „Икономедиа“ АД на Иво Прокопиев, който е един от основните актьори в приватизацията на България и нейното разпродаване на западни корпорации.

"Днес сме свидетели на влиянието на социалните медии, при които често трудно можем да достигнем до източника на информация, да проверим достоверността на информацията, да си отговорим на въпроси като например кой стои зад разпространяваната дезинформация, вътрешен или чуждестранен фактор е, мотивиран ли е от икономическа или политическа изгода."

Това съждение на Мария Габриел важи не само за социалните медии, а и за така наречените от нея "традиционни медии", които са собственост на чуждестранни банкстери. Тези банкстери изнасят златото на България, срещу 1.5% от цената му, продават на българите водата, която извира на собствената им земя, продават на българите електроенергия, която българите сами произвеждат. Поради това чуждестранните собственици на българските медии са материално заинтересовани да дезинформират и манипулират населението на България.

"Днес повече от всякога е важно да бъдем амбициозни да се справим с общи усилия с негативното въздействие на дезинформацията онлайн върху демокрацията, обществото, нашите ценности." - посочи Мария Габриел и подчерта ключовата роля на Кодекса за добри, който беше представен на 26 септември 2018. "Този кодекс е основа за саморегулиране на онлайн платформите и рекламната индустрия, както и съществена стъпка за осигуряване на прозрачна, справедлива и надеждна онлайн кампания преди изборите за Европейски парламент. Очакваме онлайн платформите и рекламната индустрия да постигнат съгласие с представители на медиите, академичните среди и експертите и да започнат да прилагат бързо и ефективно кодекса. Редица компании като Гугъл, Фейсбук, Мозила и Туитър вече се ангажираха да прилагат кодекса и представиха подробни индивидуални пътни карти как планират да разширят своите инструменти срещу дезинформацията в навечерието на европейските избори. Не става дума за цензура, а за осъзнаване, че рушенето на доверието на гражданите не води до нищо добро за никого. Нужно е да останем единни в тази кауза, за да запазим доверието помежду си. Ако резултатите са неудовлетворителни, си запазваме правото да обмислим допълнителни действия, включително от регулаторен характер."

"Допълнителни действия от регулаторен характер" са именно цензура, която ще бъде наложена от държавата върху нелюбими граждани, които изказват собствено мнение в интернет пространството, но също и срещу медии, които пречат на американската пропаганда, като например изтекла информация за участието на американски снайперисти в Евромайдана в Украйна или новината за публакуваните във Фейсбук порно-селфи на американски войнички. Медиите вече няма да са свободни, а ще се регулират от държавата или по-точно от една шайка задкулисни лихвари, които дори не живеят в България или даже в Европа и чиито интереси са антагонистични на интересите на народите.

"Туитър, Фейсбук, Гугъл и Mozilla поеха ангажимент да направят конкретни стъпки за намаляване на видимостта на фалшивите новини." В действителност опоменатите от Мария Габриел интернет-гиганти не са нищо друго, освен наочници за коне, чиято цел е да ограничи полезрението на добитъка. Всички те намаляват видимостта на информативните медии, като пробутват пред очите на потребителите медиите за фалшиви новини, като Будна ера, bultimes.com, "Дума", "Поглед инфо" и пр., които перфидно се преструват на критични към задокеанските си спонсори.

Евроснахата Мария Габриел
Как Гугъл намалява видимостта на вредните за американската пропаганда новини?

Ако човек набере в Гугъл "кой е собственик на bTV", в първите 10 резултата в Гугъл излизат само фалшиви новини: "bTV е собственост на Balkan News Corporation" (Източник: wikipedia.org), "Китайски гигант влиза в битката за собственика на bTV" (Източник: money.bg), "дружеството БТВ Медиа Груп е собственост не на бермудската компания CME Enterprises, а на Си Ем И България Би Ви – Нидерландия" (Източник: pik.bg), "Американският телекомуникационен гигант AT&T ще бъде новият основен акционер в „БТВ медиа груп”" (Източник: clubz.bg), "bTV е собственост на Central European Media Enterprises, в която основен акционер е американската компания Time Warner" (Източник: blitz.bg), "Вицепремиерът Валери Симеонов с любопитна теория относно собствеността на медията" (Източник: fakti.bg).

Ако потребителите кликнат в Гугъл на следващите 10 резултата от търсенето, понякога може и да намерят медии, които публикуват истинския собственик на телевизия Би-Ти-Ви. Но повечето потребители са прости хорица и на тях им стигат първите 1-2 резултата в Гугъл най-отгоре, които в 99% от случаите са фалшиви новини.

Ако човек набере в Гугъл например "ексклузивен договор", в TOP-10 (а вероятно и в останалите) резултати от търсенето, Гугъл предлага уебсайтове на брокери и агенции за недвижимо имущество, които са пряко заинтересовани да дезинформират потребителите и да им попречат купувач и продавач да осъществят директен контакт без посредничеството на брокери и агенции за недвижимо имущество. Логично всички те съветват потребителите да подписват ексклузивен договор, което единствено ги ограничава в търсенето, обвързва ги да плащат комисион и е най-голямата грешка за потребителите.

Как Фейсбук намалява видимостта на истинските новини?

Някои потребители/постинги във Facebook придобиват голяма популярност, четат се и се коментират от много потребители. В тези постинги алгоритъмът на Фейсбук блокира коментарите на онези потребители, които са отбелязани като нелицеприятни за американската пропаганда. Те са "черните овце" за Фейсбук. Когато се опитат да коментират постинг с висока посещаемост, Фейсбук им маркира коментара като спам. Т.е. Facebook не им разрешава на "черните овце" да коментират всичко, а само онова, което не е популярно. Тази блокировка на коментари се включва автоматично, по предварително зададено ниво на посещаемост на постинга, без оглед на темата и нейното съдържание.

Освен това Facebook закрива в подменю добавените от "черните овце" коментари към нечии постинги. Постингите на самите "черни овце", Фейсбук ги изтласква най-назад в подреждането в групите и стартовата страница на потребителите.

Изкуственият интелект на Фейсбук и Гугъл все още не е в състояние да разграничи кой потребител или коя медия са приятели на САЩ и само се преструват на русофили и патриоти. Тази задача се поема от платени соросоиди, които вкарват в бели и черни списъци определени потребители или медии.


Още по темата:

Лъжи или подигравки с българите

Децата и социалните мрежи
loading...

Условия за ползване   За рекламодатели

© 2017 - 2019 www.backdoornews.com
Всички права запазени